Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın İdarecisi” seçildi. Daha öncede Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay yılın yerel yöneticisi seçilmişti. 

Buldan'daki tarihi evlerin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na kazandırılmasındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç’a büyük ödül geldi. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe tarafından aday gösterilen Kaymakam Uzkuç’a Türk İdareciler Derneği, “Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü”ne layık gördü.

Buldan’a geldiğinden beri vatandaşla olan yakın diyaloğu nedeniyle de çok sevilen Kaymakam Hacı Uzkuç, Buldan’daki tarihi konakların da turizme kazandırılması için çaba sarf etmekteydi. Kaymakam Uzkuç’un çabaları ile Berber Nihat Dönmez Konağı, Akınlar Konağı, Süren Evi Buldan Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na sahipleri tarafından bağışlanmıştı. Bu evlerin restorasyon projeleri de bitme aşamasında. Restorasyon sonrası bu tarihi konaklar turizme hizmet edecek.

“Yılın İdarecisi” ödülü ile ilgili olarak bir açıklama yapan Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, kendisini bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi: “Sayın Valim Şükrü Kocatepe beni bu ödüle önermiş. Kendisine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu ödülü onun payı olmadan almam mümkün değildi. Buldan’daki tarihi konakların kaymakamlığımıza, dolayısıyla da turizme kazandırılması ile ilgili olarak bu ödüle layık görüldüm. Bu çabalarımızda  sayın valimizin desteği çoktur. Ayrıca, bu konakların kaymakamlığa kazandırılmasında büyük destekleri olan Buldanlı dostlarımıza, bu konakları bize bağışlayan hayırsever ev sahiplerine de çok çok teşekkür ederim. Bu ödül tüm çalışmalarda emeği olanlarındır.”

Kaymakam Hacı Uzkuç, ödülünü 11 Ocak 2016 Pazartesi günü Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlenecek bir törenle alacak.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'da daha önce Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Tarafından Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenen ''Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor'' konulu anket çalışması sonucunda ''Yılın Yerel Yöneticisi'' Seçildi.

 

Editör: TE Bilişim