Denizli Haber - Buldan Belediyesi, bir taraftan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını yürütürken bir taraftan da yok olmaya yüz tutmuş kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ediyor. Buldan Kaymakamı Murat Sarı ile Belediye Başkanı Mustafa Şevik arasında imzalanan protokolle, ilçenin etnik hoşgörünün simgesi olan Berber Nihat Evi belediyeye devredildi.

Osmanlı Ordusu subayı babası Mehmet Niyazi tarafından ve 1900’lü yıllara ait konağı, 1978 yılında satarak İstanbul’a yerleşen Berber Nihat Dönmez’in vefatının ardından kızları, Ayşen Algan ve Filiz Çelebi geri satın alarak, 2014 yılında Buldan Kaymakamlığına hibe etmişti.  Buldan Kaymakamı Murat Sarı ile Belediye Başkanı Mustafa Şevik arasında imzalanan protokol kapsamında Berber Nihat Dönmez Konağı, belediye tarafından restore edilerek ilçe turizmine kazandırılacak.

Kaymakam Murat Sarı, protokolün Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulunurken Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Berber Nihat Evi’nin restorasyon projesinin hazır olduğunu ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.

HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ OLDU

Buldan’ın sevilen esnaflarından Berber Nihat Dönmez’in, Osmanlı Subayı babası Mehmet Niyazi’nin evlat edindiği Tehcir Yasası’ndan muaf kimsesiz bir ermeni kızı ve 8 kardeşiyle birlikte büyüdüğü konak, hoşgörü ve farklı etnik kökene sahip insanların bir arada yaşama kültürünün sembolü.  Birçok sosyal yardım kuruluşlarında, derneklerde, yurtlarda görev alarak ihtiyaç sahiplerine el uzatan Buldan sevdalısı Berber Nihat Dönmez Evi’nin restore edilerek ilçe turizmine kazandırılacak olması, ailesini de mutlu etti.

Editör: TE Bilişim