Geçen sene şehitler acısı nedeniyle yapılmayan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali bu sene 21. kez düzenlenecek.

12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 21. Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali tanıtım toplantısı Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yapıldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, "Kimseye taviz vermeden hayatı devam ettirmeliyiz. Haziran ayının başında bütün eleştirilere rağmen, canlı bomba ihbarlarına rağmen Buldan Dokuma Kültür El Sanatları festivalini gerçekleşirdik. Bu sene de Üzüm Festivali’ni gerçekleştireceğiz.Yenice,festival ve doğal güzellikleri bakımından çok değerli bir yer.Bu sene diğer Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivalleri’nden farklı olarak Tripolis kazı alanında arkeolojik dokular olan bölümde değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sinevizyon gösterimiz olacak. Tripolis tarihi yerimiz görsünler diye böyle bir şey yaptık" dedi.

DEFİLE OLACAK

Bu sene mankenlik ajansıyla anlaştık. Buradaki kız meslek lisesinden öğrencilerin yaptıkları 15 giysiyle sunum yapacağız. Türk tarihine önemli bir etkinlik olarak geçecek.Tripolisde yapılan etkinlik yerimiz dar olduğu için  çok fazla kişi alınamayacak sadece protokol ve basın yer alacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim