Buldan’da efsane hizmetlerin başkanı olarak  adlandırılan  MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik,  çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.  Geçen 5 yılda Buldan’ın belediye hizmetleriden mahrum kaldığını söyleyen Şevik,  “Yarım kalan çalışmalarınız devam etmiş olsaydı bugün  Buldan,  Safranbolu’ndan, Beypazarı’ndan daha güzel olacaktı. Yayla Gölümüz tamamlanmış, turizme kazandırılmış olacaktı. Bana göre Buldan  5 yılını değil, 50 yılını kaybetti” dedi.

Buldan’da  2007-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, yeni projelerini açıkladı. Buldan’da görev yaptığı dönemde ilkleri gerçekleştirerek 7 yılda 70 yıllık hizmeti sığdırdıklarını söyleyen başkan adayı Şevik,   2019 seçimlerinden  çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini belirtti

 “TÜRKİYE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Adayı Mustafa Şevik,  basına yaptığı açıklamada, kendisine  neden “Efsane hizmetlerin başkanı”  dediklerini   anlattı.  Buldan’da   yalnızca belediyenin öz kaynaklarını  ilkleri gerçekleştirdiğini söyleyen Şevik, Buldan’ın tarihi evlerini, sokakları, mahallelerini korumak amacıyla tescil çalışmalarını  başlattıklarını ve 164 evi, 32 sokağı koruma altına aldıklarını hatırlattı. Şevik,  “O dönem kısıtlı imkanlarımızla Buldan’ın tarihi evlerini turizme kazandırmak için çalışma başlattık. Türkiye’de ilk kez eski cezaevini Adalet Bakanlığı’ndan alarak müze yaptık.  Ayrıca ,1980 döneminde siyasi suçtan yakalanarak bu  cezavinde yatan Racon Hasan lakaplı  kişiyi de  sembol  olarak  orada istihdam  ettik.   Ardından Dokuma Pazarı Caddesi’nin restore ederek turizme kazandırdık. Tarihi Beyler  Evi’nin, Hattat Asımlar Evi’nin, Behçet Uz Konağı’nın restorasyon projeleri ve istimlakları benim  zamanımda gerçekleştirildi. Bunları hiçbir yerden ödenek almadan, belediye imkanlarımızla yaptık.  7 sokak ile 7  tarihi evinde restorasyon projelerini hazırdık.  2014 yerel seçimlerini kaybedince bu çalışmalarımız yarım kaldı. Projelerimiz devam etmiş olsaydı bugün Buldan, Beypazarı’ndan, Safranbolu’ndan daha güzel olacaktı. Yayla Gölü projemiz tamamlanmış turizme kazandırılmış olacaktı” dedi. 

“BULDAN’DA ALT YAPI SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK”

Buldan Belediyesi’nin imkanlarıyla  altyapısı yenilenen ilçenin, parkları, köprüleriyle, yeni cadde ve ışıklandırmalarıyla üst yapısını da tamamladıklarını açıklayan Şevik, “ Buldanda alt yapı sorunu yok. 2014 yılından önce Buldan’ın alt yapısının yanısıra , dere ıslah çalışmasını da  tamamlayan bendim.  2007 yılında Temel Başbuğ’dan  6.5 milyon borç,  3.5 milyon da emanet bütçe ile belediyeyi devraldık.   7 yılda   gelirimizi 16 milyona  ulaştırdım.  7 yıl içerisinde 3.5 milyonluk yer sattım 60 milyonluk yatırım yaptım.  Mevcut Belediye Başkanı’nın borcu  35 milyon.  İtfaiye hizmeti  yok, park bahçeler yok, kanalizasyon  hizmeti yok, su hizmetleri yok.  Buna rağmen borç 35 milyon TL.  Benim  İller Bankası gelirim 250 bin TL’di. Bugün İller Bankası geliri 1 milyon TL’ye yakın.  Buna rağmen mevcut belediye başkanı yaklaşık 14-15 milyon TL  değerinde  yer sattı.  Hizmet desen yok. 5 yılda Buldan’a bir çivi bile çakılmadı. Belediye kaynakları müsrifce sarf edildi. Buldanın gelecek yılları ipotek altına alındı” dedi.

 “BULDAN’I AÇIK HAVA MÜZESİ YAPACAĞIM”

Buldan’ın bir Safranbolu’dan, Beypazarı’ndan daha güzel ve zengin olduğunu söyleyen Şevik, “Oralarda restorasyonu yapılan evler boş.  Mankenden insanlar taşınıyor. Ama bizim Buldan’da evlerin hiçbiri boş değil. Yaşayan  insanlar var, tarih var. Ben Buldan’a müze yapacağım derken,  açık hava müzesinden bahsediyorum.  Başkanlık yaptığım dönemde   tarihi evlerin içerisinde oturan kişiler için proje hazırlattım va restorasyon için ödenek çıkarttım. Kendi oturdukları evi, kendileri restore ettiler.Bu çalışmalarımız tamamlandığında Buldan, açık hava müzesi olacak”  diye konuştu.

“5 AYAKLI TURİZM PROJESİ”

Mevcut projelerinin 5 yıllık intikale uğradığını söyleyen Şevik, “Bizim projeleremiz 5 ayaklı projeler idi. Bu yalnız Buldan merkezli değil, Pamukkale, laodikya, Tripolis, Buldan kültür mirası, tekstil ve Yayla Gölü’nü içine alan projelerimiz idi. Bir da turizmi destekleyici ve istihdamı artırıcı ara projelerimiz var. Organik tarım ve hayvancılık. Artık biliyoruz ki tüm dünya organik tarım ve hayvancılığa dönüyor. Bizde Buldan’da bunu geliştireceğiz. Organik tarım va Hayvancılık projemizi Yayla Turizmi hattı ile buluşturacağız.  Bizim projelerimizi  başka adaylar da gündemine almış ama  bunu yaparsak biz yaparız” diyerek  rakiplerine gözdağı verdi.

“ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Belediye başkanlığı yaptığı 7 yıllık süreçte yalnızca belediyenin kendi bütçesi ve  İller Bankası geleri ile hizmet etmeye çalıştığını  belirten Şevik,  2007-2014 döneminde yaptığı hizmetleri belediyenin kısıtlı bütçesiyle gerçekleştirdiği belirtti. Yeni dönemde ise  üç kanatlı destek alacağını belirten Şevik, “Şimdi öyle değil. Üç ayaklı kaynağım olacak. Denizli’de Cumhur İttifakı  MHP ve AK Parti ortak adayı olarak secileceğim. Ve imkanları daha güçlü bir belediye başkanı olacağım. Çünkü, yerel kaynaklarımızı, büyükşehir ve merkezi bütçe kaynaklarıyla daha güçlü hizmet edeceğiz. Bunun işaretlerini de gördük.  Geçtiğimiz günlerde Buldan’ı ziyaret eden  AK Partili ve MHP’li  Milletvekilimiz Buldan’daki potansiyeli gördüler  ve maddi manevi destek sözü verdiler. Bu bizi gururlandırdı” dedi.

Şevik, seçimlerin halkın yerel idarecilerden, yaptıkları ve yapacaklarının  hesabını soracağı demokrasi platformu olduğunu,  31 Mart’ta da Buldanlı seçmenlerin   adayları testen geçirip  kararı vereceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim