Denizli'nin Buldan İlçesi'nde ahşap ve cumbalı olan eski evlerinin saçak ve gerdanlıklı bacaları ,cumbalı sundurmaları Mimarlık Fakültesi Öğrencilerinin de vazgeçilmezi oldu. Türkiye’nin bir çok üniversitesinden mimarlık öğrencilerini ağırlayan Buldan’ı, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ziyaret ederek “Buldan Evleri Eskiz Atölyesi” çalışmasını gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi , geleceğin mimarları için “Buldan Evleri Eskiz Atölyesi” çalışması gerçekleştirdi. Eskiz Atölyesi çalışması kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz eşliğinde Buldan’ı ziyaret eden Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Buldan’ın koruma altına alnına eski evleri ve sokaklarını gezdi.

Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel’in eşlik ettiği mimarlık öğrencileri, Buldan’ın ahşap ve cumbalı olan eski evlerinin saçak ve gerdanlıklı bacaları ile cumbalı sundurmalarını gözlemleyerek, mimari, mekan ve ürün tasarımına yönelik eskiz yapma tekniklerini geliştirme fırsatı buldu.

Editör: TE Bilişim