Denizli haber - Buldan Belediyesi, bir taraftan ilçenin tescilli yapı ve sokaklarını teker teker restore ederek ilçe kültürüne kazandırırken diğer taraftan 11 yıl önce restore edilen yapı ve sokaklarında 2.kez yenileme çalışması başlattı.

İlçenin tarihi dokularını ve kültür mirası yapılarını ve sokaklarını korumak için çeşitli projeler geliştiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,”Belediye olarak 2007 yılında başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca gerek hibe yoluyla gerekse kamulaştırma ile belediyemize kazandırdığımız ilçemize özgü mimarisiyle dikkat çeken tescilli yapılarını da teker teker restore ederek, ilçe turizmine kazandırıyoruz” dedi.

Buldan Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana uyguladığı restorasyon projeleri kapsamında, eski hükümet konağı cezaevi, eski postane binası, eski halk evi, Beyler Konağı ile eski arasta restorasyon projeleri başta olmak üzere tescilli 32 sokaktan, Beyler Sokağı, Dokuma Pazarı Sokağı, Semerci Sokak, Türkmenoğlu, Çarşı ve Fetçiler sokakları olmak üzere 6 sokakta cephe yenileme restorasyon uygulamalarını tamamlayarak ilçe turizmine kazandırıldı.

Bugün Buldan’ın simge yapıları haline gelen, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan yapı ve sokaklarında ikinci kez restorasyon çalışması başlatan Başkan Şevik, “11 yıl önce yine benim dönemimde restore edilen eski hükümet konağı, eski cezaevi, Beyler Sokağı, eski arastanın 2.restorasyonu da bize nasip oldu. Restore ettiğimiz yapı ve sokakların bazı bölümlerinde yağmur, soğuk ve sıcak nedeniyle yıpranmalar oluştu. Bu alanlarda yenileme çalışması başlattık. Böylelikle restorasyonu yapılan yapı ve sokaklarımızı koruyarak, görüntü açısından daha güzel bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim