Denizli Haber - Buldan Belediye Meclisi’nce alınan kararla, uzun yıllar atıl durumdaki Gölbaşı Mahallesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nin Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.  Pandemi dolayısıyla ara verilen çalışmalarla ilgili iddiaları sert bir dille eleştiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, "Belediye'den nemalanan bazı medya kuruluşlarının rantları kesilince, ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu vandalların, yapılan onca güzel hizmeti görmezden gelip, tuvaletlerle uğraşması, işgüzarlıktan öte birşey değildir" dedi.

Buldan Belediyesi, kısa bir süre önce Gölbaşı Mahallesi'ndeki 2 bin 700 metrekarelik Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde, Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda Zübeyde Hanım Millet Bahçesi olarak yeniden düzenleme çalışması başlattı.

Yapımına pandemi dolayısıyla ara verilen Zübeyde Hanım Millet Bahçesi ile ilgili iddiaların tam bir işgüzarlık olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  "Öncelikle burası iddia edildiği gibi Mustafa Gülbay döneminde yapılmadı.  Belediyemizin taş deposu  olarak kullandığı ve Buldan'ın gelişmesiyle birlikte yerleşim alanı içerisinde kalan 2 bin 700 metrekarelik alanda, park yapım çalışması 2012 yılının sonlarında  başladı.  2014 'ün başlarında yapımı tamamlan Gölbaşı Parkı, Talat Tarakçı Parkı, Nuri Akın Parkı gibi   7 yılda ilçeye kazandırdığımız 27 parktan biridir.  2014 seçimleriyle   göreve gelen Mustafa Gülbay'a, içerisinde havuzu olan, Buldanlıların aileleriyle birlikte giderek keyifli vakit geçirebiliceği, pırıl pırıl, yeni bir park teslim ettik.  Ancak teslim ettiğimiz gibi, teslim almadık. önceki dönem belediye başkanı Gülbay tarafından yandaşlarına peşkeş çekilen parkı, 2019 yılında tam bir harabe halinde teslim aldık.  kapıları, pencereleri kırılmış , havuzu bile yıkılmış atıl durumdaki parkı, Zübeyde Hanım Millet Bahçesi olarak yeniden inşa etmek için Meclis kararı aldık. Karar doğrultusunda,  başlatılan çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"BUNUN ADI VANDALLIK"

Göreve geldikleri 2.5 yıl içerisinde Buldan'da çok güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Şevik, " Güney Çevre yolunu açarak, Buldanlıların yüz yıllık hayalini gerçekleştirdik. İlçemizin tarihi ve kültürel mirasını sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarımızla,  Tarihi Kentler Birliği tarafından  ödüllendirildik. Bunun gibi  yüzlerce  projeyi Buldan'a kazandırdık.  Rahmetli  Adnan Menderes'in 'Binbir türlü  yaptığımız icraatlerimizden bir tanesi gayle alınıp takdir edilmedi' dediği gibi İHA Buldan temsilcisi arkadaşımız da güzel çalışmaların hiç birini görmezden geldiği gibi  tuvaletleri takmış durumda. Bunun nedeni ise  bu arkadaşlarımızın belediye rantlarının kesilmiş olması. Türkiye'de 4. güç olan basını ve basın mensubu arkadaşlarımızı her zaman saygıyla karşıladık. Ancak, asılsız  ve yanlı haberlerle bizleri karalama çalışması içinde olan  arkadaşlarımızın yaptığı, habercilik olamaz" diye konuştu.

Başkan Şevik, "Söz konusu tuvalet ise, ilçemizin muhtalif yerlerindeki mevcut 20 tuvaleti tadilattan geçirerek yeniledik. 20 tane de yeni tuvalet yaptık. Keşke  bunları haber yapsalardı" diyerek tepkisini dile getirdi.  

"BİZ, BU ZİHNİYETİ ÇOK İYİ TANIYORUZ"

Bu muhalefet zihniyetini çok iyi bildiğinin altını çizen Başkan Şevik, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu muhalefet zihniyeti, "Halka rağmen halk için"  anlayışındaki zihniyettir. Halkın adını kullanarak  yapılan asılsız haberlerle vatandaşları  yanlış yönlendiren bu zihniyet, yaptıkları ihtilal ve darbelerle Abdülhamit Han'ı tahtan indiren, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Adnan Menderes'i idama gönderen  zihniyettir.  Ayrıca bu  zihniyetin uzantısı olan muhalefet, bugün  sergilediği tavır ve  sarf ettiği asılsız iddialarla   Cumhur İttifakı'na da, dolayısıyla Türkiye'ye de zarar vermektedir."

Editör: TE Bilişim