Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  2019 Mahalli İdareler seçimlerinde vaat ettiği yatırımları bir bir hayata geçirildiğini söyledi.   İlçe merkezinde gençlik projelerinden sosyal tesislere, yeşil alan ve park çalışmalarından turizm yatırımlarına kadar birçok alanda yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Şevik,  sıra kırsal mahallelere geldiğini vurguladı.

KİTAP KAFE GENÇLERİMİZİN HİZMETİNE HAZIR 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında yürütülen spor yatırımlarında sona gelindiğini açıklayan Başkan Şevik, “İlçe stadımız ile Yenicekent stadımızın yapımı tamamlandı. Hizmete hazır. Gençlik Merkezi inşaatında sona gelindi.  Ayrıca 5 mahallemizde yürüttüğümüz halı saha ve basketbol sahalarının inşaatları hızla devam ediyor. En kısa zamanda mahalle gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

 “Sağlıklı yaşamın anahtarı olan sporu ilçemizde özendirmek, çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapmalarına olanak tanıyacak spor tesislerinin bir bir yatırımını gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Şevik, “kitap kafe” ve “kitap büfe”projeleriyle de gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini vurguladı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe ve Kitap Büfe inşaatı tamamlandığı, kitaplarının da hazır olduğunu açıklayan Başkan Şevik, 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivalinde açılışını yaparak, gençlerin hizmetine sunacaklarını belirtti.

“SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI VE RESTORASYON UYGULAMASI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, göreve geldikleri günden bugüne Semerci Sokak, Çarşı, Türkmenoğlu ve Fetçiler Sokaklarında sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak turizme kazandırıldığını açıkladı.  Projesi hazır olan Tavacı, Terziler Kaşı, Tarakçı Sokak ile Düzalan sokaklarında en kısa zamanda sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması başlatılacağını belirtildi.

YEŞİL ALANLARIN SAYISINI ARTIRIYORUZ

Buldan Belediyesi, vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenip çocukları ile zaman geçirebileceği park ve yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. Saraköy Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 2 bin metrekarelik Alparslan Türkeş Parkı’nın yapımı tamamlandığını ayrıca Sanayi Bölgesinde yaklaşık 500 metrekarelik belirten Başkan Şevik,  Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bin 500 metrekarelik alana Yunus Emre Parkı yapımı için çalışmalara başlandığını açıkladı.

İLÇEMİZİN 90 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
İlçe merkez mahalleler ile kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan bölgelerde yol yapım çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Şevik, “Göreve geldiğimiz 2019 yılında ilçemiz için önemli bir yol çalışmasına imza attık. Buldanlıların 90 yıldan beri talep ettiği yolu açtık, ilçemize hayırlı olsun” dedi.  Buldan’ı Alaşehir yoluna bağlayan Sabuncu Güney Kavşağı Çevre Yolu, Osmanlı döneminde ulaşımı sağlayan aktif bir yol olduğunu belirten Başken Şevik,  bu yolun ilçenin 2.çevre yolu olması bakımından önemli olduğunu vurguladı. 

MEZBAHA VE SOKAK HAYVANLARI BARINAĞIMIZI YENİLİYORUZ
Buldan Belediyesi, yaklaşık yüz yıllık mezbaha da restorasyon çalışması devam ederken, diğer taraftan da sokak hayvanları için yeni barınak inşaatına başladı.  Sokak hayvanları için daha modern ve Türkiye’de bir ilk olacak şekilde yapımına başlandığını vurgulayan Başkan Şevik, “Mevcut barınak sokak hayvanlarımız için çok sağlıklı değildi. Kışın soğuktan, yazın ise güneşin altında kalan sokak canlarımız sıcaktan bunalıyordu. İnşaatına başlanan hayvan barınağı ağaçlık bir alanda yapılıyor. Çok modern ve barınaktaki misafirlerimize doğal ortamlarını aratmayacak örnek bir barınak olacak” dedi. 

“HİZMET DESTANI KIRSAL MAHALLELERİMİZDE SÜRECEK”
Turizm projeleri kapsamında sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarının hızla devam ettiği ilçe merkezinde hizmet destanı yazan Buldan Belediyesi, çalışmalarıyla da vatandaşların takdirini topluyor.   Hizmet destanını kırsam mahallelerde de sürdürmeye hazırlanan Başkan Şevik,  seçim projeleri arasında yer alan “Her mahalleye bir sosyal tesis” çalışmaları ile birlikte çiftçilere yönelik projelerini da hayata geçiriyor.

Kırsal mahallelerde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, açıklamalarına şöyle devam etti:

KANTAR YAPIYORUZ
Türkiye’nin ilk turfanda üzümünü yetiştiren Yenicekent mahallemiz başta olmak üzere geçimini tarımla sağlayan çok sayıda mahallemiz mevcut. Bu mahallelerimizde çiftçilerimizden gelen talep üzerine kantar yapımı için çalışma başlattık.  Bozalan ve Çamköy mahallelerimizde yapılacak kantar için temel atıldı.  Yeni hasat döneminde çiftçilerimizin hizmetinde olacak. Burası tamamlandığında Kadıköy ve Yayla mahallelerimizde yer tespiti için çalışmalarımız devam ediyor. Uygun alan bulunduğunda kantar yapımına başlanacak.

“SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”
Mahalle sakinlerinin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği, sosyalleşe bileceği Sosyal Tesislerin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz gün Helvacılar Mahallesi sosyal tesisin açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.  Daha önce Yenicekent ve Güroluk sosyal tesislerinin yapımı tamamlamıştık. Yine Alacaoğlu Mahallemizdeki sosyal tesisi tamamladık. Vatandaşlarımız burada düğünlerini, sünnetlerini yapabiliyor, aş evini kullanarak yemekli davetler verebiliyor artık. Kaşıkçı ve Kovanoluk  mahallelerinde sosyal tesis inşaatına başladık.

TAK’LAR BULDAN’A ÇOK YAKIŞTI

İlçemizin Denizli-Alaşehir yol güzergahında girişi olan tüm mahallelerimize TAK yapıyoruz.  Mahallelerimizin görünürlüğünü artırmak amacıyla başlattığımız TAK çalışmalarımız, Derbent, Bölmekaya, Bozalan, Oğuz ve Bölmekaya mahalle girişlerimizde tamamlandı. Bu mahallelerimizin girişleri düzenlendi. Sarı-beyaz renkli giriş kapıları vatandaşlarımız tarafından da çok beğenildi. Tripolis antik kentine ev sahipliği yapan Yenicekent Mahallemiz ile girişinde düzenleme çalışmasıyla birlikte TAK’ını da yeniliyoruz. Sırada Doğan,Sarımahmutlu ve Kadıköy mahallelerimiz var.

Editör: TE Bilişim