Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in “Her mahalleye bir sosyal tesis” projesi kapsamında Yenicekent, Helvacılar, Güroluk ve Alacaoğlu olmak üzere 4 mahallede hizmete giren sosyal tesislere yenileri ekleniyor. Kovanoluk, Kaşıkçı, Bölmekaya mahallelerinde sosyal tesis inşaatının devam ettiğini açıklayan Başkan Şevik,  Bozalan, Dımbazlar, Körtepe, Mahmutlu, Beyler, Türlübey, Boğazçiftlik ve Karaköy mahallelerine kazandırılacak sosyal tesis alanlarında incelemelerde bulundu.   Sosyal hayatın her alanında olduklarına vurgulan Başkan Şevik, “4 mahallemiz sosyal tesislerine kavuştu. Kovanoluk, Kaşıkçı ve Bölmekaya’da inşaatı devam eden sosyal tesislerimize yenilerini ekliyoruz.  8 mahallemizde daha sosyal tesis için çalışma başlattık” dedi.

ATIL DURUMDAKİ OKUL BİNALARI, SOSYAL TESİS OLARAK HİZMETE SUNULACAK
Başkan Mustafa Şevik, mahallelerde boşaltıldığı için atıl durumda bekleyen ilkokul binalarını sosyal tesis olarak yeniden halkın hizmetine sunmak istediklerini açıkladı.  Belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Karaköy, Bozalan, Dımbazlar, Körtepe, Mahmutlu, Boğazçiftlik ve Beyler mahallelerindeki ilkokulları gezen Başkan Şevik, “Okul bahçelerine mahalle sakinlerimizin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği yarı kapalı sosyal tesis inşa edeceğiz.   Çatısını ve dış cephesini yenileceğimiz okul binalarını ise yapacağımız tadilat sonrası aşevi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Atıl durumdaki okul binaları ve bahçesi, mahalle sakinlerimizin sosyalleşebileceği, alanlar olarak yeniden hizmete girecek. Okul binalarının belediyemize tahsisi ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. En kısa zamanda sosyal tesis inşaatına başlanacak” diye konuştu.

BELEDİYEDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Buldan Belediyesi, ilçe tarımını ve hayvancılığının gelişmesine olumlu katkı sağlayacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.  Yüz yıllık mezbahada başlattığı restorasyon çalışmasıyla ilçe ve bölge hayvancılığının gelişmesine olumlu katkı sunacak olan Buldan Belediyesi,  tarımsal üretimin yoğun olduğu mahallelerde çiftçiyi sevindirecek bir adım daha attı. Mahalle ziyaretleri kapsamında kekik, tütün ve meyve üretiminin ağırlıklı olduğu Çamköy, Bozalan , Kadıköy ve Yayla mahallelerinden gelen talep üzerine harekete geçen Başkan Şevik, üç mahallede kantar yapımı için çalışma başlattı. Bozalan ve Çamköy mahallesinde inşaatına başlanan kantarların en kısa zamanda çiftçinin hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Şevik, Kadıköy ve Yayla mahallelerinde yer tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.  

Editör: TE Bilişim