Denizli Haber - Buldan Belediye Meclisi, iki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, geçtiğimiz ay meclis kararı ile Belediye tarafından devralınması gündeme gelen Nihat Dönmez Evi’nin, Buldan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından devir işlemi yapılamadığından satın alınması ile ilgili gündem maddesini görüştü. 

Dönmez ailesi tarafından Buldan Kaymakamlığı’na bağışlanan tarihi Nihat Dönmez Evi’nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait olduğunu belirten Başkan Mustafa Şevik, “Ancak Vakfın, Nihat Dönmez Konağı’nı restorasyon ve bakımları için gerekli ödeneklerinin olmaması nedeniyle Belediye Başkanlığımıza devri gündeme gelmişti. Ekim ayı toplantısında  Meclis gündeminde de görüşülerek kabul edilen devir işlemi gerçekleşemediğinden, Nihat Dönmez Konağı’nın belediyemiz tarafından satın alınması söz konusudur” dedi. Nihat Dönmez Konağı’nın, Buldan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan cüzi bir miktar karşılığında satın alınması, oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN ŞEVİK’TEN TRİPOLİS’E TAM DESTEK

Buldan Belediye Meclisi, Denizli Müze Müdürlüğü'nün başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Duman'ın bilimsel danışmanlığında, 2012'den bu yana sürmekte olan kazı çalışmalarına yapılan desteğin sürdürülmesi için Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e yetki verdi.   GEKA’nın Alternatif Turizmi Alt yapı Mali Destek Programı kapsamında Tripolis Antik Kenti, turizmin geliştirilmesine yönelik projelerin sunulması, projenin başarılı bulunması halinde uygulanmasında kurumu temsil etme ve gerekli proje belgelerini imzalama yetkisi alan Başkan Mustafa Şevik, “Buldan Belediyesi olarak, bugüne kadar imkanlarımız doğrultusunda Tripolis kazılarına destek vermeye çalıştık. Bundan sonra da Turizmin gelişmesine yönelik projelerin uygulanması noktasında da desteklerimiz devam edecektir. Oy birliği ile destek kararı olan ve desteklerin devamı için yetki veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim