Denizli Haber - Belediyenin ilaçlama ekibi tarafından, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte başlanan çalışmalarda vatandaşların yaz aylarında büyük rahatsızlık duyduğu sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi için erken dönem larva mücadelesini yürütülüyor.
Belediye Ekipleri, ilçe genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde temizlenen dere yatakları ile su birikintisi olan alanlarda yürütülen larva mücadelesinde ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdürüyor.  Belediye ekipleri, dere yatakları başta olmak üzere, çöp konteynırları ve sulak alanlarda ilaçlama yapıyor.

İlçe genelinde gerçekleştirilen sivrisinek, karasinek ve haşere ile mücadele çalışmalarının kış aylarında başladığını bahar ve yaz ayları boyunca tüm mahallelerde rutin bir şekilde devam edeceğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “İlçe genelinde dere yatakları ve sulak alanlar ile çöp konteynırların ilaçlanması sayesinde uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz bu sene erken ve etkin bir şekilde başladı.  Vatandaşlarımızın rahat bir yaşam sürdürebilmesi bu çalışmalarımız yaz boyunca devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim