Buldan Belediyesi, Veteriner Hekim Melih Büyükdere koordinesinde oluşturulan ekibiyle sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. Ekipler tarafından hasta ve yaralı sokak hayvanları, barınağa getirilerek gerekli tedavileri yapılarak sağlığına kavuşturuluyor. Mevcut barınağın ihtiyaca cevap vermediğini belirten Başkan Mustafa Şevik,en kısa zamanda sokak hayvanları için modern bir barınağın yapılacağını belirti. 

Buldan Belediyesi'nden sokakta yaşayan canlara uzanan yardım eli. Belediye bünyesinde oluşturulan Veteriner Hekim Melih Büyükdere başkanlığındaki ekip, sokaklarda yaşayan hasta ve yaralı hayvanları alarak barınağa getiriyor. Burada gerekli tedavileri yapılan sokak hayvanları,iç ve dış  parazit aşıları da yapılarak  barınakta misafir ediliyorlar. 

ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ

Göreve geldikleri günden itibaren aç gezen sokak hayvanlarının, vatandaşları saldırdığı, köylerde ise kuzu ve kümes hayvanlarına zarar verdiği yönünde çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Kısıtlı imkanlarla sokak hayvanlarına hizmet vermeye çalışıyoruz. Mevcut sokak hayvanları barınağı amacına uygun hizmet vermiyor. Yeni modern bir barınağa ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile barınak ve rehabilitasyon merkezi projemizi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Şevik, şu anda sözleşmeli veteriner hekim ile sokak hayvanlarına hizmet verildiğini söyleyen Şevik, belediye bünyesinde istihdam edilecek bir veteriner hekimin, sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılacağı barınak ve rehabilitasyon merkezinde de görevlendirileceğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim