Bu yıl 19.su düzenlenecek olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında bir araya gelen Festival Komitesi, festivalin panayır havasından çıkartılarak, Buldan’ın kültürüne, tarihine ve geleneklerine yakışır olması gerektiğinin altını çizdiler.

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin hazırlıkları devam ederken, bazı sivil toplum ve siyasi parti ilçe temsilcileri ile belediye meclis üyeleri, oda başkanları ile esnafın katılımıyla oluşturulan Festival Komitesi, Başkan Mustafa Şevik başkanlığında toplandı. Buldan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Festival Komitesi, festivalin koordinasyonu, planlaması ve festivalin amacına uygun gerçekleştirilmesi yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

Festival 360 gün olmalı

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin panayır havasından kurtarmak gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Şevik, “Bu yıl 19.sunu gerçekleştireceğimiz olan festival, Buldan’a, kültürüne, tarihine, geleneğine yakışır bir festival olmalı. Dokumasıyla, doğal güzellikleriyle, tarihiyle, evleriyle, organik tarımıyla ilçemizin bilinirliğini hem içerde hem dışarıda daha fazla artıracak bir festival amaçlıyoruz. Buldan’da festival havasını üç gün değil, 360 güne yaymanın arayışı içerisindeyiz” dedi.

“Festivali panayır havasından kurtarmalıyız”

Son yıllarda festivalin amacının dışına çıktığını ve panayıra dönüştüğünü vurgulayan Başkan Şevik, STK temsilcilerine “Ben siz sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini ve önerilerini önemsiyorum. Bu nedenle her aşamada sizleri de işin içine katıp hepimizin gönlüne sinecek bir şekilde bu işin altından kalkmalıyız. Bugün burada, festival ile ilgili artıları eksileri masaya yatıracağız. Sizlerden gelen önerileri önemsiyorum ve uygulama aşamasında da dikkate alınacağından emin olabilirsiniz. Sizlerde bunun takipçisi olun” diye seslendi.

Buldan’ın vizyon festivali olacak Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Sait Yalçın, festivalin ilk olarak 2001 yılında Kar ve Kır Çiçekleri Festivali olarak düzenlendiğini ve 8 yıl devam ettiğini hatırlatarak, “O dönem festival işlevini tamamlamıştı, Göl koruma altına alınmıştı. Ama sosyal bir ihtiyaçtı. O dönemin belediye başkanı ile Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları festivalini yapmaya karar verdik. Ancak artık Denizli turizmi bitti. Sağlık turizmi, termal turizmi var. Buldan doğal güzelliği, termal suları, organik tarımı, tarihi evleri ile büyük bir potansiyel. İşte festival bu yönde şekillenmeli, bu cevherlerimizi Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtmalıyız. Buldan’ın vizyon festivali olmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim