Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali 2.gününde binlerce kişiyi ağırladı. Buldan sokakları dolup taşarken, festival hareketliliği, ziyaretçilerin de Buldanlıların da yüzünü güldürdü.

Buldan’da 19.su düzenlenen Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, ikinci gününde de dolu dolu geçti. Nuri Akın Parkı’nda düzenlenen etkinlik, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının konseri ile başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, yöresel yemek yarışması düzenlendi. Ümran Berra Saruhan, Dilara Duran Şahin ile Ayşegül Keskinbalta’nın jüri üyeliği yaptığı yöresel yemek yarışmasında, Mertcan Göktepe birinci, Yusuf Sağ ikinci, Aile Hekimi Ayşin Avralıoğlu ise üçüncü oldu.

“BULDAN HUZUR BULDUĞUM YER”

Buldan Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenler altınla ödüllendirildi.  1. Mercan Göktepe’nin ödülünü Kaymakam Murat Sarı verirken yarışmanın ikincisi Yusuf Sağ’ın ödülünü ise Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki verdi. Örki,  Ak Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde sık sık Buldan’a geldiğini hatırlatarak, “O zaman geldiğimizde de Buldan’da huzur buluyorduk. Belediye Başkanı olarak geldiğim bugün de huzur buldum. Buldan güzel bir ilçemiz. Buldan’a önemli hizmetler eden Mustafa Şevik’in yeniden seçilmesiyle bu hizmetler devam edecektir” dedi. Yarışmanın üçüncüsü Ayşin Avralıoğlu’nun ödülünü ise Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik verdi.

“FESTİVAL HAREKETLİLİĞİNİ 365 GÜNE YAYMAK İSTİYORUZ”

Festival için Buldan’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Cafer Birtürk, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Eskin, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Sema Meral ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Başkan Mustafa Şevik ile birlikte stantları gezerek esnafa hayırlı olsun dileğinde bulundular.  Başkan Mustafa Şevik,  festivalin ikinci gününde binlerce misafiri Buldan’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Festivalde yaşanan sosyo-ekonomik hareketliliği 365 güne yaymak istiyoruz. Çalışmamız bu yönde olacak” diye konuştu.

STANTLAR ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Festival kapsamında, Buldan dokuması ürünlerin sergilendiği stantların yanı sıra, ilçenin organik tarım ürünleri, hediyelik eşya ve diğer ilçe belediyelerin stantları ziyaretçi akınına uğradı.   Buldanlı esnafın yüzünü güldüren ziyaretçiler, stantları ziyaret etti Buldan’ın tarihi sokaklarını da gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Yatağan’ın palası, Serinhisar’ın toprak testileri ile leblebisinin sergilendiği Serinhisar Belediyesi’nin standını ise Buldan Belediye Başkanı Şevik ile Büyükşehir Belediye Meclisi 2.başkan vekili Leman Kalkan ziyaret etti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i, Başkan Hüseyin Gemi karşıladı. Gemi, Şevik’e Serinhisar leblebisi ikram etti, ürünlerini tanıttı.

DOKUMANIN OSCARLARINA ÖDÜL
Festival etkinlikleri Alanyazı  Meydanı’nda devam etti. Her yıl olduğu gibi bu yılda dokumanın ustaları arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.  Yarışmaya “”Rüyalardaki Renkler” rumuzu ile katılan Ali Erensoy’un saf ipek şalı  1.lik ödülüne layık görülürken, Metin Sayın’ın ‘Kahve” rumuzlu İpek fuları ikinci, Halil Çomuk’un ipek fiskos örtüsü ise 3.oldu. Dereceye giren dokumacılara ödüllerini Başkan Şevik verdi.

BULDAN DOKUMASINI ÜNLÜ MANKENLER TANITTI

Etkinlikler, Buldan dokuması ürünlerden yapılan kıyafetlerin sergilendiği defile ile devam etti. Manken Nilay Dorsa ile birlikte podyuma çıkan ünlü mankenlerin taşıdığı Buldan dokumasından dikilen kıyafetler büyük ilgi topladı.   Alanyazı Meydanı’nı dolduran kalabalık, Acıpayam’ın yetiştirdiği Sadi Cesuroğlu ve Işıl Koç’un konseri ile coştu. Başkan Şevik, sanatçılara Buldan dokuması şal ve kravat hediye ederek teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim