Denizli Haber - Buldan Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü’nün  “Devlet Ağaçlandırma hibe Fidan Desteği”   kapsamında hazırladığı proje, hibe desteği almaya hak kazanmıştı.   Proje kapsamında geçtiğimiz yıl 2 bin adet hibe fidan desteği sağlayan Orman Genel Müdürlüğü, Buldan Belediyesi’ne 300 adet daha fidan gönderdi. 

Ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili hazırlanan projesinin toplam maliyetinin 400 bin TL olduğunu açıklayan Başkan Şevik,  geçtiğimiz yıl Ihlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defneyapraklı dağ muşmulası, tespih ağacı gibi 13 farklı türden 2 bin fidanı toprakla buluşturduklarını açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğünden,  bu yıl Dişbudak, Çınar, Akdut,  Selvi, Badem, Kızılcık ve Dağ muşmulası gibi 7 türden 300 adet  hibe fidan desteği  geldiğini söyleyen Başkan Şevik,   “Halkımızın nefes alacağı, çocuklarımızın mutlu olacağı yeni parkları süratle hayata geçireceğiz.  Daha yeşil ve yaşanabilir bir Buldan hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı devam ediyoruz. Bu kapsamda mevcut parklarımızı yeniliyor,  yeni parkları Buldan’a kazandırmak için çalışıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim