Denizli Haber - Buldan’ın tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla turistik değerlerinin korunması ve tanıtılması amacıyla 1963 yılında kurulan Güzelleştirme ve Turizm Vakfı,  ihtiyaç sahibi ailelere de yardım eli uzatıyor.  Kurulduğu günden bugüne kendilerine ait düğün salonunda ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği veren Güzelleştirme ve Turizm Vakıf tarafından, pandemi nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırılıyor. Belirlenen 200’ün üzerinde yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi aileye çorba, sulu yemek ve pilavdan oluşan üç kap sıcak iftarlık, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Çakmacı ve gönüllüler tarafından evlere servis ediliyor.  Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşan Vakıf yönetimine teşekkür eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’da Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşların bir olup ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldıklarını söyledi.  Başkan Şevik, “Buldan Güzelleştirme ve Turizm Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar, ismiyle müsemma her zaman ilçemizin güzel işlerinde, güzelleştirilmesinde sivil toplum kuruluşu olarak hep önde olmuştur” dedi.  

“ÇORBADA BENİM DE TUZUM OLSUN” DİYENLERİ BEKLERİZ

Vakfa ait aşevinde pişirilen yemekleri, vakfın gönüllüleri tarafından, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını söyleyen Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Vakfı Başkanı Mehmet Yakın, yaşanan salgın hastalık nedeniyle toplu iftar yemekleri düzenleyemediklerini, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin sıkıntı yaşamamaları için evlere sıcak yemek ulaştırdıklarını belirtti. Başkan Yakın,  “Her gün yaklaşık 200 vatandaşımızın evine yemek götürüyoruz. 70-75 civarında vatandaşımız da bizzat gelerek yemeklerini aşevimizden alıyor.  Tamamen vakfımızın geliri iftarlıkları evlere ulaştırdık. Ancak, ‘Çorbada benim de tuzum olsun” diyen olursa bağışlarını kabul etmeye hazırız” diyerek yardımsever Buldanlılara çağrıda bulundu.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Vakfın amaçlarından birini de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılması olduğunu hatırlatan Güzelleştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mustak ise “ Dayanışma ve yardımlaşmanın daha fazla ön plana çıktığı ramazan ayında, vakıf olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz. Vakıf üyelerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmaya çalışıyoruz. Destek olmak isteyen hayırseverlerimizin de bağışlarını kabul edebiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim