Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şevik’e MHP Meclis Üyesi Hamdi Taşdelen, Fen İşleri Müdürü Adil Cabbaroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü Personeli Eyüp Aydın, Mustafa Gegez eşlik etti. Buldan’ın 90 yıllık hayali olan Sabuncu Güney Kavşağı Çevre Yolu Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, bu proje ile Osmanlı döneminde ulaşımı sağlayan eski yolu, yeniden aktif hale getireceklerini söyledi.

Buldan’ı Alaşehir yoluna bağlayacak olan 4 kilometrelik yolun, belediyenin imkanlarıyla yeniden açılacağının müjdesini veren Başkan Şevik, “Bu yol 1930’lu yıllarda belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçı’nın da projesi idi. Biz Çevre Yolu Projesiyle, hem rahmetli Talat Tarakçı’nın hayalini gerçekleştirmiş olacak, hem de Buldan’ı İstanbul’a bağlayan ana yola ikinci bağlantı olacak” diye konuştu.

Yenimahalle’den geçen eski Alaşehir Yolu’nun genişletme çalışmalarının Belediye Fen İşleri müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Şevik, “İki aracın rahatlıkla geçebileceği genişlikteki yolun bir kısmı kilitli taş ile döşenecek. Bir kısmını ise asfalt yapacağız. Üç adet köprü bağlantısı bulunan Çevre Yolu ile Buldan’ın ulaşımını kolaylaştıracağız. Ayrıca, Buldan için yeni yerleşim alanları açılmış olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim