Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz küratörlüğündeki Buldan Evleri Eskiz Sergisi BELKÜM’de açıldı. Buldan’ın Kentsel SİT kapsamında koruma altına alınan ahşap ve cumbalı evlerinin çizimlerinin yer aldığı serginin açılışına, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol , Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Öz ile davetliler katıldı.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ BULDAN”

Sergi açılışına katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Buldan’ı tarife, kelama ve kaleme sığmayan eşsiz doğal güzellikteki Buldan olarak tanımladığı konuşmasında , “Bu eşsiz güzellikleri yalnızca belirli bir coğrafyada değil dünyanın her tarafına nasıl taşırız planı içerisindeyiz” dedi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise “Göreve geldiğimiz günden itibaren ‘İşimiz Gücümüz Buldan’ sloganı ile çalışıyoruz. Buldan’ın tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına ağırlık veren çalışmalar önceliğimiz. Hedefimiz, Buldan’ı tarımı, kültürü, tarihi, doğal turizmi ile kalkındırmak. Bu konuda STK’ların desteği bizim için çok kıymetli. Mimarlar Odamızı da teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Şevik, Sergi açılışına katılan davetlilere Buldan’ın tarihi sokaklarının, yayla gölünün ve restorasyonu tamamlanan tarihi evlerinin fotoğraflarının yer aldığı ahşaptan yapılma birer saat ile Buldan el dokuması kravat ve şal hediye etti.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Öz, Buldan’daki 10’larca ahşap ve cumbalı evlerin, saçak ve cumbalı sundurmalarından bacalarındaki göze çarpan gerdanlıklara kadar tüm mimari güzelliklerinin bire bir çizgilerle yansıtıldığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Beyler Konağı, Eklemeli Konak, Dokuma Pazarı Sokağı gibi koruma altına alınan Buldan’ın yöresel mimarisiyle ilgili 33 eskiz çalışmasının yer aldığı sergi 6 Mart Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Editör: TE Bilişim