Denizli Haber - Denizli ve Karşıyaka Soroptimist Kulübü’nün Denizli Sanayi Odası’nın sponsorluğunda, Buldan Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Buldan’da Sanat Var Festivali’nin 2.si 30 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek festival kapsamında Buldan’ın tarihi sokakları,  uluslararası kadın sanatçıların, resim, ebru, dokuma, cam ve dokuma üzerine baskı gibi birçok atölye çalışmasına 2.kez ev sahipliği yapacak, defile ve konserlerle renklenecek.

 “TARİH SANATLA 2.KEZ BULUŞUYOR ”

Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Huriye Demirhan ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret ederek festival çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Buldan tarihinin, doğal güzelliklerinin ve dokuma kültürünün sanatla yeniden keşfedildiği etkinliğe 2.kez ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldan’ın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü etkinliğe desteklemeye hazırız.  Festivaller,  bir yandan yerel ekonomiyi canlandırırken bir yandan da etkili tanıtım aracıdır. Buldan’da Sanat Var Festivaline 2.kez  ev sahipliği yapacak olmamızdan dolayı da mutluyum. Belediyemizin imkanları doğrultusunda gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

“ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR KATILACAK ”

İlkini 2019 yılında yaptıkları “Buldan’da Sanat Var” festivalinin 2.sini bu yıl 30 Eylül-2 Ekim 2022 tarihlerinde düzenleneceğini açıklayan Denizli Soroptimisit Kulübü Başkanı Huriye Demirhan, “Pandemi dolayısıyla son iki yıl düzenleyemediğimiz ‘Buldan’da sanat Var” etkinliğinin 2.sini bu yıl yapacağız. 2019 yılında yaptığımız festival büyük beğeni toplamış, yoğun ilgi görmüştü. Türkiye’nin dört bir tarafından kadın sanatçılarımızın yanı sıra bu yıl uluslararası kadın sanatçılarımızı da Buldan’da misafir edeceğiz.  Geniş katılımlı bir program hazırladık. Denizli Sanayi Odası’na, Buldan Kaymakamlığı ve Belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Denizli-Karşıyaka Soroptimist Kulüpleri tarafından düzenlenen Buldan’da Sanat Var Festivali, 30 Eylül Cuma günü açılış töreni ile başlayacak. Aynı gün saat 12.00’de  tüm sanatçı ve konukların katılımı ile Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşü ile Buldan’ın tarihi sokakları tanıtılacak.  Tarihi sokaklar ayrıca, İzmir’de gelinlik ve abiye giysi sektörünün öncüsü Zeynep Acar’ın Buldan’ın geleneksel el dokumalarından tasarımlarının sergileneceği defile, ebru, keçe, cam, kumaş baskı, ahşap baskı, terracotta ve seramik atölyeleriyle renklenecek.  3 gün sürecek Buldan’da Sanat Var Festivali kapsamında kadın sanatçılar, pandeminin stresini  doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’nde düzenlenen  yoga ve nefes terapisi ile atacak, temiz havanın tadını çıkarma imkanı bulacak.

Editör: TE Bilişim