Buldan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), “İlaç Çöp” değildir kampanyası başlattı. Buldan Belediyesi’nin da destek verdiği kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

PAMUKKALEHABER

Buldan Belediyesi ile ÇEKOOP tarafından düzenlenen  “İlaç Çöp değildir” kampanyasının tanıtım toplantısına Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ÇEKOOP yöneticisi Seval Ünlüerler, Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Yiğitler, Buldanlı eczacılar ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çevreye duyarlılık anlamında geri dönüşüm çalışmalarında Buldan Belediyesi olarak

Katkı koymak istediklerini belirten Başkan Gülbay “Bugünde atık ilaçların toplanması, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla bu kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Çevremize ve doğamıza en fazla zararı atık piller ve ilaçlar vermektedir. İlaçların kimyasal zararlarının çevreye zarar vermesinin önlenmesi ve insan sağlığı için doğru zamanda doğru ilaç kullanımını bilincinin oluşturulması açısından bu kampanyayı düzenledik” dedi.

ÇEKOOP Yöneticisi Eczacı Seval Ünlüerler’de, kullanım süresi geçmiş ilaçların çöplerle birlikte atılmasıyla kimyasal kirlilik yaşandığını belirtti.  Ünlüerler, kullanım süresi bitmiş ilaçların atık ilaç kutularında toplanarak düzenli olarak Buldan’dan alınarak, lisanslı tesislerde çevreye zarar vermeden imha edileceğini söyledi.


Kaynak: buldandayaşam.net

Editör: TE Bilişim