BELKÜM Kadın Kooperatifi ilk toplantısını gerçekleştirdi. BELKÜM’de gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile kooperatif kurucu üyeleri katıldı.

Buldan’ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak ve ekonomiye kazandırmak, kadın istihdamını artırmak ve ilçenin, turizm ve kültür dinamiklerini uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla kurulan BELKÜM Kadın Kooperatifini başarılar dileyen Başkan Şevik, kooperatif çalışmalarına tam destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Buldan’ın değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla ciddi adımların atıldığını belirten Başkan Şevik,“Kadın kooperatiflerini önemsiyorum ve çalışmalarını desteklemeye hazırım. Kooperatif aracılığıyla, bir dönem bölgenin geçim kaynağını oluşturan, Buldan yöresine ait dokumalar, el sanatları yeniden canlanacak ve ekonomiye kazandırılacak. Kooperatif, yöresel ve geleneksel değerlerimizin unutulmayıp, yaşatılması, geleceğe taşınması anlamında da fayda sağlayacak” dedi.

ESKİ ARASTA, KADINLARLA CANLANACAK

Buldan’ın tarihi sokağındaki dükkanlar kurs merkezi olarak kullanılacak. Kök boya yapımından, ipek böceği yetiştiriciliğine, kilim atölyelerinden kara tezgah atölyeleri kurularak usta öğretici yetiştirmek amacıyla bir dizi kurs açarak unutulan el sanatlarını yeniden hayat verecek olan BELKÜM Kadın Kooperatifi, Dokumacılar Caddesine information(Tanıtım Ofisi) birimi açarak, Buldan’ın tanıtımını daha profesyonel anlamda gerçekleştirmeği hedefliyor.

BELKÜM Kadın Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanlığını Aysel Mustak yapıyor. Kooperatif yönetim kurulu üyeleri ise, Sevim Aksüt, Asilet Çomuk, Hale Efeoğlu, Simge Köklü, Nuray Bilgi, Zeynep Yurdasever’den oluşuyor.

Editör: TE Bilişim