Denizli Haber - Günlük 50 ton atığın düzenli olarak depolanabileceği Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu Buldan’a kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye destekleri sürüyor.  Buldan Belediyesi’nin, Koruma Uygulama Denetim Bürosu tarafından restore edilen tarihi Tarakçı Konağı’nın tahsis talebinin Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınacak.

Buldan Belediyesi’nin tahsisini talep ettiği Tarakçı Konağı,  Yalçınkaya Mahallesi’nde bulunuyor. 1930’lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçı’nın dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırılan Konak, 19.yüzyıl Türk konut mimarisi özelliğine sahip. Bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilen,  cihannüma (camlı çatı katı) kısmı ve iki bahçesi ile dikkat çeken tarihi konağın, güzelliğini öne çıkaran ise iç sofa ve zemininde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaiklerin olduğunu vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Burasını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanından tahsis talebinde bulunduk.  Belediye Başkanımız Osman Zolan olumlu karşıladı ve Meclis gündemine almaya hazırlanıyor. Eğer tahsisi gerçekleşir ise burasını Buldan’ımızın tarihi, kültürel değerlerinin yaşatılacağı bir mekan olarak değerlendirmek istiyoruz” dedi.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN BULDAN’A 55 BİN METREKARELİK KİLİT TAŞI

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Buldan’a kilitli parke taşı desteği.   Büyükşehir Belediyesi, Buldan’ın ihtiyaç olan bölgelerinde kullanılmak üzere 55 bin metrekarelik beton parke taşı hibe etti.   Buldan’ın merkez ve köy mahallerinde tespit edilen eksik kilitli parke taşların döşenmesiyle ilgili çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  55 bin metrekarelik kilitli parke taşının döşenmesiyle Buldan sokaklarının yenilenmiş olacağını söyledi.  Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye sağladığı desteklerden dolayı memnun olduklarını ifade eden Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri, Başkan Osman Zolan’a teşekkür ettiler. 

Editör: TE Bilişim