Denizli Haber - İlk kez Çin'in Vuhan kentinde görülen ve 'Kovid-19' olarak adlandırılan dünya çapında ölümlere neden olan Corona virüsü ile Türkiye genelinde olduğu gibi Buldan Belediyesi’nin de etkin mücadelesi devam ediyor. Bir taraftan vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda, kamu ve kurum hizmet binalarında, park ve bahçeler ile işyerlerinde dezenfekte çalışmalarını yürüten Buldan Belediyesi,  diğer taraftan da bu zor süreçten en fazla etkilenen sokak hayvanlarına mama dağıtmaya başladı.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Ayla Başbuğ ile birlikte sokak hayvanlarının beslenebilmesi için belirli bölgelere mama ve su bırakan Buldan Belediyesi, hayvan dostlarının takdirini topladı.  Bu zor süreçte sokakta ve barınaklarda açlıktan ölmeleri veya belediyelerce fırsat bilip toplatılıp yok edilmeleri gibi tehlike ile karşı karşıya olan sokak hayvanlarına mama dağıtmaya başlayan Buldan Belediyesi bu davranışı ile Türkiye genelinde örnek belediye oldu.

Göreve geldikleri günden itibaren sokak hayvanları için güvenli ve sağlıklı ortam hazırlamaya gayret ettiklerini vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Ekiplerimiz gerek sokak hayvanların beslenmesi gerekse hasta ve yaralı hayvanların tedavisinde gerekli özeni göstermektedir.  Sokak Hayvanları Barınağımızın şartlarını iyileştirmek için başlattığımız çalışmalarımız devam ederken, korona virüs tehlikesiyle karşı karşıya kaldık,  Bu günlerde en çok sokak hayvanlarının etkileneceğini ve aç kalma tehlikesiyle karşı karşı kalacaklarını düşündüğümüz için besleme çalışmalarına her gün düzenli olarak yapmaya başladık. Bu konuda bizlere destek olan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Ayla Başbuğ’a teşekkür ederiz” dedi.

AHH’DAN TEŞEKKÜR

Türkiye genelinde, bu zor günlerde sokak hayvanlarına şefkat eli uzatan belediyeler arasında 6. sırada yer alıyor. Antalya Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinc,  kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e teşekkür etti.  Sokak hayvanlarına mama dağıtmaya başlayarak örnek olan belediyeleri, Antalya, Antalya-Konyaaltı, İstanbul, İstanbul -Gazi Osman Paşa, İstanbul-Başakşehir, Denizli-Buldan, İstanbul –Bağcılar, Kuşadası, Ayvalık, Adıyaman belediyeleri olarak sıralayan Ebinc, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Ayla Başbuğ ile beraber bu zor zamanlarda Sokak Hayvanlarına mama dağıtmaya başlayan Buldan Belediyesinin yüce gönüllü Belediye Başkanı Sayın Mustafa Şevik ,İyi ki sizin gibi canlıya değer veren bir insanla yüz yüze tanışmışız, iyi ki halk sizi seçmiş” paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilişim