Denizli Haber - Beyaz TV’de yayınlanan ve spor yorumcuları Ahmet Çakar, Sinan Engin, Abdülkerim Durmaz, Rasim Ozan Kütahyalı ile Onur Yıldız'ın bir araya geldiği Derin Futbol'a, Buldan dokumaları damgasını vurdu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan programda Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Dokumanın merkezi Denizli Buldan'dır" yorumunu yaptığı programda Belediye Başkanımız Mustafa Şevik'e selam gönderen ekip, "Dünyanın en kaliteli bornozları Buldan'da üretiliyor.  Bizim ekip de Buldan bornozu giyer biliyor musunuz? Başkan bizi Buldan'a davet et" çağrısında bulunmuştu.

“DOKUMANIN BAŞKENTİ BULDAN”I TANITTILAR

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Derin Futbol’dan gelen çağrı üzerine, ilçenin yöresel dokumasının dünü, bugünü ve geleceğini konu aldığı “Dokumanın Başkenti Buldan”  kitabını gönderdi. Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı’nın yayın sürecince elinden düşürmediği Dokumanın Başkenti Buldan” kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BULDAN DOKUMALARINI DÜNYA TANIYOR

Gelişen teknolojiye rağmen geleneksel dokuma kültürünü sürdüren Buldan’ın dünya çapında bilinmesinin, tanınmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bugün Buldan yalnızca dokuması ile değil, tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle, alternatif turizm değerleriyle de tanınıyor, biliniyor. Spor programlarında bile Buldan ve Buldan dokuması konuşuluyor olması Buldanlılar adına beni çok mutlu etti.  Belediye Başkanı olarak, alt ve üst yapı çalışmalarımızın yanı sıra ilçemizin tanınırlığını, bilinirliğini de artırmak başlıca görevlerimiz arasında.  Belediye olarak, sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları, gastronomi çalışmaları, kültür ve doğa turizmi gibi projelerle Buldan’ımızın turizmde de yerini alması için çalışıyoruz” dedi

Editör: TE Bilişim