Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla başlattığı mahalle ziyaretlerini Girne Mahallesi’nde devam etti. Heyelan nedeniyle boşlatılan bölgede incelemelerde bulunan Başkan Şevik’e,  belediye birim müdürleri ile Mahalle Muhtarı Kadir Başoğlu eşlik etti.

HEYELAN BÖLGESİ YEŞİL ALAN VE PARK OLACAK

Başkan Şevik’in seçim vaatleri arasında yer alan Girne Mahallesi’nde heyelan nedeniyle hasar gören konutların kamulaştırılarak yerine yeşil alan ve dinlenme parkı yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Park projesinin 2014 yılında hazırlandığını söyleyen Başkan Şevik, “ Buldan’ın en eski yerleşim yerlerinden olan Girne Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle bazı evlerimiz zarar gördü ve boşaltıldı.  Boşaltılan alanı yeşil alan ve dinlenme parkı olarak ilçemize kazandırmak istedik. Projemizi hazırladık.  Kamulaştırma işlemleri tamamlandığında park inşaatına başlanılacak” dedi.

Yeşil alan ve dinlenme parkı tamamlandığında Girne Mahallesi’nin Buldan’ın en prestijli mahallelerinden biri olacağını vurgulayan Başkan Şevik, “2007-2014 yıllarında Buldan’a irili ufaklı 27 adet park ve yeşil alan kazandırdık.  İlçemizde yeni park projeleriyle, vatandaşlarımızın dinlenebileceği, hoşça vakit geçirebileceği, dışarıdan gelen misafirlerini ağırlayabileceği alanların sayısını artırmak istiyoruz. Burası da bu alanlardan biri olacak” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GİDİYORUZ

Girne Mahallesi ziyaretinde vatandaşlarla da uzun uzun sohbet eden Başkan Şevik, sıkıntıları dinledi, notlarını aldı, gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını söyledi.  Yoğun iş temposundan fırsat buldukça,  mahallelere giderek vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret gösterdiğini söyleyen Başkan Şevik, “Vatandaşlar bizim değil biz vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Mahalle ziyaretlerimizde mahalle sakinlerini de dinleme fırsatı buluyoruz” dedi.  

Başkan Şevik daha sonra, Vatandaşların spor yapabilmesi için Girne Mahallesi’nde oluşturulan fitness alanı ve Çocuk Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Başkan Şevik,  fitness aletlerini deneyerek kırılan, eskiyen aletlerin yenilenmesi için birim amirlerine talimat verdi. 

Editör: TE Bilişim