Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından düzenlenen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisine katılan heykeltıraşlar, Buldan Belediyesi’nin misafiri oldu. Dokumanın başkenti Buldan’ın tahini ve doğal güzelliğine hayran kaldıklarını belirten sanatçılar, Buldan’ı “Sakin ve huzurlu bir yer” olarak nitelediler.

Bu yıl Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan veya son sınıf öğrencilerini onure etmek amacıyla düzenlenen Kömürcüğlu Taş Heykel Kolonisi’ne katılan heykeltıraşlar Buldan Belediyesi’nin misafiri oldu.

Heykel Kolonisi Direktörü heykeltıraş Ali Dirier, Kömürcüoğlu Mermer Satış Müdürü Çetin Apa ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi veya mezun sanatçılardan Seher Özcan, Ali Ersen Özyurt, Sevda Kocatepe, Sonay Acar, Bengisu Kınay, Gülsüm Zeybek, Buldan’ı ziyaret etti.  İlk olarak BELKÜM’ü ziyaret eden sanatçılar, daha sonra tarihi evlerin restore edildiği Dokuma Pazarı Caddesi’ni gezdi.  Buldan’a hayran kaldıklarını belirten heykeltıraşlar, Buldan’ı huzurlu ve sakin bir şehir olarak nitelendirdiler. Ayrıca  ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmeye değer olduğunu belirten sanatçılar,  bol bol fotoğraf çekerek bu güzel anları ölümsüzleştirdiler.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in şehir dışı programı nedeniyle katılamadığı programda, sanatçılarla yakından ilgilenen Zabıta Müdürü Mustafa Gegez ve Özel kalem Müdürü Veysel Kavrayıcı, heykeltıraşlara günün hatırası olarak Buldan dokuması ipek şal ve kravat hediye etti. 

Editör: TE Bilişim