Dün Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın düzenlediği basın toplantısında, Başkan Gülbay ve Buldan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tokgöz,DESKİ'den bir taleplerinin olduğunu dile getirdiler.

Buldan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tokgöz,dün gerçekleşen basın toplantısında DESKİ’den bir taleplerinin olduğunu iletti.Tokgöz  talebini şöyle dile getirdi:“ Tripolis’te kazılar başladı. Bir arazimiz var, bunu DESKİ bizden istiyor. Bu arazi karşılığında DESKİ’ye bir şart koyalım dedik. Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından bizim beldemiz mahalleye dönüştü. Şu an belediye binamız boş DESKİ’ye devredilen bu binayı DESKİ, vereceğimiz arsa karşılığı bize versin.Tripolis’te gerçekleşen kazılardan çıkan eserleri eski belediye binamızı müze haline getirerek burada sergileyelim.”

 Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay sözü devralarak şunları ekledi:“İlçe belediyelerinde iki işi kaldı,biri çöpleri toplamak diğeri ise yollara taş döşemek…Ama bunun içinde kaynaklar sınırlı.Gelir yok, giderler çok…Su kanalizasyon işleri tamamen DESKİ’ye bağlandı.Devir komisyonu da sağlıksız çalışmış.Hiç ihtiyacı olmadığı halde Yenicekent’te ki belediye binasını DESKİ’ye vermiş.Buldan’a asıl su sağlayan 3 tane pompanın bulunduğu bu yerleri DESKİ bizden bedelsiz olarak talep etti.Tripolis’ten çıkacak eserleri Pamukkale’ye götürmeye gerek yok.2 buçuk yıldır DESKİ’ye devredilen bu binaya bir şey yapılmadı. O bina DESKİ’nin de bir işine de yaramayacak.Bizden bedelsiz istenilen arsayı biz onlara verelim,onlarda bu binayı bize versinler ve biz orayı müze olarak kullanalım.Eğer meclisimizdeki bulunan diğer üyelerde bu konuya katılırlarsa şartlı takasın çok iyi bir hizmet olacağına ve Buldan’ı, Yenicekent’i çok farklı bir yere taşıyacağına inanıyoruz.”dedi. 

Editör: TE Bilişim