Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ilçe stadyumu çevresinde dikili ağaçların kesilmesiyle ilgili tepkilere yanıt verdi. Başkan Şevik, bazı haber sitelerinde yer aldığı gibi ağaçların 20 yıllık olmadığını söyleyerek, “O bölgenin 2007 yılına ait fotoğrafları var. Fotoğraflardan da görüleceği üzere orası ağaçsız, çıplak bir alandı.  Kesilen ağaçlar benim ilk belediye başkanlığım dönemimde yani 2007 yılından sonra diktiğimiz paulownia türü ağaçlardır. Çam ağaçlarına dokunulmamıştır. Üçüncü başkanlık dönemimde olduğu gibi, biz Buldan’da binlerce ağaç diktik. Yine dikeceğiz. Ancak, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile yaptığımız istişare sonucu bu ağaçların kesilmesiyle ilgili karar almak zorunda kaldık” dedi.

Kısa sürede çok hızlı büyüyen ağaç köklerinin mahallenin kanalizasyon hattına zarar verdiği gibi,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün bahçe duvarını, yıkacak kadar hasar bıraktığını söyleyen Başkan Şevik, “Kendi ellerimle diktiğim ağaçların kesilmesiyle ilgili karar almak kolay değil. Ancak, o dönem dikilen ağaç türleri konusunda hatalı tercih yapılmıştır. Ağaçlar çok hızlı büyüyüp, kökleri kanalizasyon hattına zarar vermeye başladı. Sık sık kanalizasyonu tıkanan mahalle sakinlerinin mağduriyetini göz önünde bulundurmamız gerekiyordu” diye konuştu.

Belediyenin hiçbir yetkilisinden görüş almadan, sözde fırsat bulup yanlı ve taraflı yayın yapanları sert bir dille eleştiren Başkan Şevik, şunları söyledi: “Belediyenin her icraatında olduğu gibi ağaç kesimiyle ilgili de yanlı ve taraflı bilgi yayılarak kamuoyuna yanlış bilgi verilmesine özen gösterilmektedir. Bazı basın mensupları bunu alışkanlık haline getirmiş durumda.  Haberi yapmadan önce bize sorma sorumluluğunu bile göstermekten aciz davranıyorlar. Bizim yaptığımız iş neyse, onunla ilgili bilgiyi bizden alabilirlerdi. O zaman hem doğru habercilik yapılmış olur, hem de o ağaçların neden kesilmek zorunda kalındığı konusunda Buldan halkı doğru bilgilendirilmiş olurdu. Ancak şunu özellikle bir kez daha belirtmek istiyorum; kafasına göre muhalefet edeceğim diye yalan veya eksik haberden beslenmek, dürüst gazetecinin işi değildir. Sadece Buldan’a zarar vermiş olursunuz!” dedi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Tolanvağa ise ağaçların çevre düzenlemesi kapsamında Buldan Belediyesi işbirliği ile kesilmesine karar verildiğini vurgulayarak, “Ağaçların kökleri hem bahçe duvarlarına zara vermeye başlamış, hem de kökleri sahanın içinde çıkmıştı. Hatta, stadyumumuzun içerisine bulunan basketbol sahasına zarar veriyordu. Bu nedenle kesilmesini istedik. Ancak, burası için yeniden bir ağaçlandırma projemiz var.  Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğümüzün, çocuklara ağaç sevgisini aşılamak, çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, ağaçlandırma projesini kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında,  stadyum içerisine 300 adet zeytin fidanı dikilecek. Zeytin fidanını tercih etmemizin nedeni fazla kök salmıyor olmasıdır. Düzenlemeyle stadımızın etrafı yeniden yeşillenecek.  Böylelikle hem çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamış olacağız, hem de zeytin ağaçları fazla kök salmadığı için stadyumumuza zarar vermeyecek” dedi.

Editör: TE Bilişim