Denizli Haber - Buldan Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan Derbent Barajı çevresinde ölüme terk edilmiş çok sayıda köpeğin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden Belediye ekipleri, soğuktan etkilendikleri ve uzun süre aç kaldıkları belirlenen köpekleri tek tek besledi.

Periyodik olarak bu hayvanların besleneceğini vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  bu hayvanların bir heves alınan, fakat bakılamayınca terk edilen veya çevre ilçelerden şikayet üzerine belediye ekiplerince toplanıp bırakılan hayvanlar olduğunu dikkat çekti.   

Vatandaşları, sokak hayvanlarına karşı bu soğuk kış günlerinde daha duyarlı olmaları konusunda uyaran Başkan Şevik, “Sokak Hayvanları Barınağımızda veteriner hekimimiz tarafından büyük bir özveri ile bakımı yapılan sokak hayvanlarımızın, tedavileri tamamlandıktan sonra alındıkları noktalara geri bırakılıyor. Ayrıca, barınağımızdaki birçok dostumuzu da sahiplendirdik. Tüm Buldanlı hemşehrilerimizi hayvan barınağımızı ziyaret etmeye ve hayvanlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Şevik,  Belediyenin imkanları doğrultusunda belirli noktalara mama ve su bırakıldığını belirterek,   vatandaşlardan da sokaktaki dostlarımızı yalnız bırakmamalarını istedi.  

Editör: TE Bilişim