Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çalışmalarına hızlı başladı. Buldan’ın kültürel mirası tescilli sokak ve evlerin restorasyonu ile ilgili çalışmaların startını veren Başkan Şevik, projesi kendi döneminde hazırlanan Semerci Sokak’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yüzde 37 oy oranıyla Buldan Belediye Başkanı seçilen Mustafa Şevik, ekibiyle birlikte yarım kalan restorasyon projelerini yerinde inceledi. Projesi kendi döneminde hazırlanan Semerci, Fetçiler, Türkmenoğlu ve Tavacı sokaklarını ziyaret eden Şevik, restorasyon çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceği müjdesini verdi. Başkan Şevik, belediye başkanlığı yaptığı 2007-2014 yıllarında, Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığı ve Ticaret Odası ile imzalanan “Buldan’ın Kültürel Mirasını Koruma” protokolü çerçevesinde, koruma altına alınan 32 sokak, 164 evin restorasyon çalışmalarını önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlamak istediklerini açıkladı. Şevik, “Buldan’ın kültürel mirasının tescillenmesi ile ilgili çalışmalarımız 2007 yılında benim başkanlığım döneminde başladı. 2007-2014 yılları arasında Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve Ticaret Odası ile yaptığımız protokol çerçevesinde tespit edilen 32 sokak ve 164 ev koruma altına alındı. 32 sokaktan 7’si için proje hazırladık. Ancak 2014 yılında seçimi kaybettik ve çalışmalar yarım kaldı. O projelerimizi vakit kaybetmeden hayata geçirmek istiyorum. Çünkü Buldan’ın artık kaybedecek bir 5 yılı yok” dedi.

“Artık daha güçlüyüz”

Projesi kendi döneminde yapılan Semerci Sokak’ta devam eden “Sokak sağlamlaştırma” çalışmaları hakkında da bilgi alan Şevik, restorasyon projelerini yeniden gözden geçirme imkânı bulduklarını vurgulayarak, “5 yıl sekteye uğrayan restorasyon çalışmalarımız hızlıca devam edecek. Seçim sürecinde ilçemizi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Buldan’a hayran kaldı. Kendisine Buldan’ın turizm ve kültürel değerlerinin yer aldığı rapor sunduk. Denizli Valisi Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a da verdiğimiz dosyada projelerimiz de yer alıyor. Bu çalışmalarımız karşılıksız kalmayacak. Buldan’ın kültürel ve mimari zenginliği mutlaka turizme kazandırılmalı. Yeni dönemde bunu gerçekleştirmeliyiz. Buldan, Bir Safranbolu’dan bir Beypazarı’ndan daha güzel olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim