Denizli Haber - İlçe merkezinde koruma altındaki binaları ve sokakları turizme kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları için tüm imkanlarını seferber eden Buldan Belediyesi, mahalleleri de güzelleştirmek ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ediyor.  Yenicekent Mahallesi’nin merkezinde bulunan belediyeye  dükkanların bulunduğu  işhanı, düğün salonu, garaj dükkanlarının üzerlerini  çatı ile kaplayan ve  tadilatını gerçekleştiren Buldan Belediyesi, dış cephesini de yeniledi. Dış cepheleri, belediye logosunun renklerine boyanan binaların yeni görünümü vatandaşların da beğenisini kazandı.

Göreve geldikleri günden itibaren Yenicekent’te, 5500 yıllık Tripolis Antik Kentini bünyesinde barındıran turizm kentine yakışır çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Mustafa Şevik, “ Dokumada, tarımda olduğu gibi Türkiye turizminde de yerimizi almak istiyoruz.  Bir yandan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma  projelerini hayata geçirmek için tüm imkanlarımızı seferber ederken, diğer taraftan da mahallelerimizdeki alt ve süt yapı eksikliklerini  gidermek,  vatandaşlarımızın yaşam kalitesini  yükseltecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Geçtiğimiz 5 yıllım süreçte belediye hizmetlerinden mahrum kalan Yenicekent’te  bu açığı kapatmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Şevik, “İlk olarak mahalle sakinlerinin beklediği kapalı pazaryeri ve sosyal tesisimizi Yenicekent’e kazandırdık.  Park ve bahçelerdeki düzenleme çalışmalarımızla birlikte, bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan ve görüntü kirliliği oluşturan işhanları, dükkanlar turizm kenti Yenicekent’e yakışmıyordu.  Bina cephelerinin güzel görünmesi kentin imajını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle binaları çatı ile kapladık, tadilatını gerçekleştirdik, dış cephesini boyayarak, güzel görünmesini sağladık” diye konuştu.   Binaların yeni görünümü vatandaşların da beğenisini kazandı. Çalışmaları, dükkanların çatısı olmadığı için yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan yakınan işhanı sakinlerini memnun etti.

Editör: TE Bilişim