Buldan Belediyesi eski başkanı Mustafa Gülbay’ın seçim yatırımı olarak açtığı, ruhsatı bile olmayan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi’ne alınan 125 işçinin çıkartılmasıyla ilgili açıklama yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Olmayan fabrikaya BULDAŞ üzerinden 125 işçi alınmış. Seçime üç gün kala alınan işçileri belediye bütçesi kaldırmaz. Üzülüyoruz ama başka çaremiz de yok” dedi.

Buldan eski belediye başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde DP’den aday olan Mustafa Gülbay tarafından açılan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi’ne alınan işçiler mağdur oldu. Fabrikanın kapatıldığı ve işçilerin işten çıkartıldığı yönündeki iddialara cevap veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Seçimlere üç gün kala ruhsatsız olarak açılan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi’ne, vaat edilen 600 işçiden 125’isinin belediye şirketi BULDAŞ üzerinden işe alındığını öğrendiklerini belirtti.

Önceki dönem belediye başkanı Mustafa Gülbay’ın olmayan fabrikaya işçi olarak aldığı vatandaşları mağdur ittiğini belirten Şevik, açıklamasına şöyle devam etti:

“Seçim sürecinde, başta ben olmak üzere tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının ve vatandaşların tepkisine rağmen seçime üç gün kala ruhsatı bile olmayan atölyenin açılışı yapıldı ve 125 işçi BULDAŞ üzerinde işe alındı. Oy uğruna seçime üç gün kala apar topar fabrika adında bir tesis açılması yanlıştı. Göreve geldikten sonra da gördük ki; tesise alınan işçiler belediye şirketi BULDAŞ üzerinden alınmış ve bütün yük belediyemize yüklenmiş. Şu an belediyemizde 250’in üzerinde personel çalışmakta. Bunların büyük bir bölümü seçim öncesi alınan arkadaşlarımız. Arkadaşlarımızla birlikte çok üzgünüz ama biz değil, Gülbay dahil kim seçilirse seçilse aynı şeyi yapardı. Hesap ortada, çok üzülsek de belediye adına yapacak bir şeyimiz yok. Bu işin sorumlusu seçime üç gün kala böyle bir girişimde bulunan sayın Gülbay ve yakınlarındakilerdir. Ruhsatı olmayan hayali bir fabrikaya belediye şirketi üzerinden alım yapılmasının ceremesi, hiçbir suçu olmayan, tek amacı iş olan vatandaşımıza yüklenmiştir. Bu vatandaşlarımız arasında işsizlik ödeneği alan ve yeter ki; güvenli bir işim olsun diye düşünen kişilerde vardı. Onların şimdi işsizlik ödeneği de kesildi.”

Şevik, fabrikanın kapatıldığı yönündeki iddiaları ise “Ortada atölye yok. Ruhsatsız hayali bir fabrika var. İçinde makine bile yok. Nasıl kapatma kararı alırım” diye yanıtladı.

Editör: TE Bilişim