Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, cuma akşam saat 19.30’da mazbatasını alarak, belediye binasına gitti. Belediye personeli ve coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Şevik’in devir-teslim törenine eski başkan Mustafa Gülbay katılmadı. Eski başkanı hizmetlerinden dolayı teşekkür “Önemli olan başkan seçilmek değil. Önemli olan hem hizmetleriyle hem de insani açıdan gönüllere girebilmektir” dedi.

DP Buldan İlçe Teşkilatı’nın Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın da ret edilmesinin ardından, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e mazbatası verildi. Şevik, mazbatasını, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tutku Sarı’nın elinden aldı. Şevik’e, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, İl Kadın Kolları Başkanı Sema Meral, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Yeşim Çankır, meclis üyeleri ile çok sayıda partili eşlik etti.

Şevik’e coşkulu karşılama Mazbatasını aldıktan sonra belediyeye gelen Şevik’i, coşkulu kalabalık ve personel karşıladı. Belediye personeli ile tek tek selamlaşan Şevik, 5 yıl aradan sonra başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. Şevik, “Aradan 5 yıl geçti. Geçen yıllar insanları, eşyaları yıpratır ama gönülleri, hatıraları yıpratmıyor. Belediye başkanlığı yaptığım 7 yılda yaptığım hizmetler, hala vicdanlarda, gönüllerde yaşıyor” dedi. Şehr-i emin olarak, 31 Mart seçim sürecinin huzurlu geçmesine katkı sağlayan bütün başkan adaylarına teşekkür ederim. O akşam tesis edilen huzurun önümüzdeki 5 yıl içinde de hâkim olması için çalışacağım gibi, bana bu görevi layık gören başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın il ve ilçe teşkilatları ile Buldan halkına layık olacağım” dedi.

Şevik, 2014 Ağustos’ta vefat eden eşi Ayşen Şevik’i de yad ederek, “Belediye başkanlığı yaptığı 7 yılda yapılan hizmetler nasıl benim eserim olarak addediliyorsa, ben de Ayşen Hanım’ın eseriyim” diye konuştu.

Gönüllerin başkanı olacağım “5 yıl önce belediye başkanlığı görevini nasıl halefime devrettim ise bugün de aynı şekilde devralmak isterdim” diyen Şevik, selefi Gülbay’ın da devir teslim törenine katılmamasını eleştirdi. Şevik, siyasetin bir adabı, bir nezaketi ve muaşereti olduğunu hatırlatarak, “Bu yalnızca seçim için olmuyor, devir teslim töreni ile de olmuyor. Ben Gülbay’a 5 yıl içinde yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Demokrasinin imtihan noktası, 5 yılda bir önümüze konan sandıklardır. Aday belirlenmiş olmak, tercih edilmek, seçilmiş olmak yeterli olmuyor. Sandığa girmek, başkan olarak çıkmak lazım. Ancak o da yetmez. Belediye başkanının hem yaptığı hizmetler açısından hem de insani açıdan halkın gönlünü alabilmiş olması önemli. Ben 5 yıl sonraki seçimlerde, hizmetleriyle olduğu kadar halkın gönlüne girmiş bir başkan olarak da, bu koltuğu bir başkasına teslim etmek isterim” dedi.

“Oy veren de vermeyen de başımızın tacı”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i mazbata alırken yalnız bırakmayan MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, “Ben bu ışığı 1,5 yıl önce görmüştüm. Mustafa Şevik’i adaylık olarak teklif ettiğimizde onun gözündeki sevgi, saygı ve azmi görmüştüm. Bugün bizi mahcup etmedi, seçimlerden başarıyla çıktı. Mustafa Şevik’i bizde yalnız bırakmadık. Teşkilat olarak hep destek olduk. MHP ve AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımızın kadın kolları, gençlik kolları gibi tüm kademelerinde görev alan arkadaşlarımız ile Cumhur İttifakı’na sahip çıkan Buldanlılara teşekkür ederim. Buldan hepimizin. Oy veren de, vermeyen de başımızın tacı. Biz oy vermeyenlerinde gönlüne gireceğiz ki, 5 yıl sonra oy vermeyenler de bize oy vermeli” dedi.

Demokrasi tecelli etti Mustafa Şevik’e görevinde başarılar dileyen AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ise şunları söyledi: “6 Ocak’ta başlayan süreç, 31 Mart’a son buldu. Demokrasi tecelli etti. Mustafa Şevik’in 5 yıl önce yarım bıraktığı hizmetleri yerine getireceğini düşünüyorum. Mustafa Şevik’in çıktığı bu yolda ayağına taş değmesin diyor, başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim