Belediyelerin her canlıya karşı sorumluluğu bulunduğunu hatırlatan Cumhur İttifakı MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, projelerinin arasında sokak hayvanları  için barınma rehabilitasyon merkezinin da bulunduğunu açıkladı.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını köy ve ilçe merkezinde devam eden Cumhur İttifakı MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, sokak hayvanlarıyla ilgili çok sayıda şikayet alıyor.  Buldan’ın sokaklarında aç gezen sokak hayvanlarının, vatandaşları saldırdığı, köylerde ise kuzu ve kümes hayvanlarına zarar verdiği zararları ve vatandaşın mağduriyetini bildiklerini söyleyen başkan adayı Şevik, projelerinin arasında sokak hayvanları için barınağında bulunduğunu açıkladı.

ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Buldan’ın merkez mahalleleri, Yenicekent ve köylerinden ön çok sokak hayvanları ile ilgili şikayet aldıklarını belirten Şevik, “Sokak hayvanları barınağı amacına uygun hizmet vermiyor. Hayvanlar bakılmadığı için aç kalıyor ve vatandaşlara saldırıyor. Hatta köylerde kuzuları ve kümes hayvanlarına zarar verdiğini öğrenip, çok üzülüyoruz” dedi.

“SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ KALMAYACAK”

Belediyelerin, her canlıya karşı sorumluluğu olduğunu hatırlatan Şevik, “İlçenin alt ve üst yapısı kadar sosyal sorumluluk projeleri de önem veriyoruz. Ayrıca bu ilçede genci var, yaşlısı var, dezavantajlı vatandaşlarımız var, sokak hayvanlarımız var. Bizim  her canlıya karşı sorumluluğumuz var. Sokak hayvanları ile ilgili de projelerimiz hazır” diye konuştu.

“ATIL DURUMDAKİ BARINAĞI MODERN HALE GETİRECEĞİZ”

Buldan Belediyesi’nin Mezbahane’nin bulunduğu mevkide, sokak hayvanları için barınağının bulunduğunu hatırlatan Şevik, bu barınağın son yıllarda kullanılmadığını dikkat çekti.  Mevcut barınağın yeterli olmadığını, hayvanlarının beslenmesiyle ilgili sorunların yaşandığını belirterek, “Biz   mezbahanın yanında bulunan eski barınağı daha modern hale getireceğiz.  31 Mart yerel seçimlerini kazanmamız halinde, Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile barınak ve rehabilitasyon merkezi projemizi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

VETERİNER HEKİM İSTİHDAM EDECEĞİZ
Şevik, Belediye bünyesinde istihdam edilecek bir veteriner hekimin sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılacağı barınak ve rehabilitasyon merkezinde de görevlendirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim