Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Mustak ve birim amirleriyle birlikte mezbahada incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Buldan’ın efsanevi Belediye Başkanı Talat Tarakçı döneminde yapılan yaklaşık 100 yıllık tarihi mezbaha binasının aslına uygun olarak restore edildiğini belirten Başkan Şevik, “İlçemizin kültür mirasını sahip çıkmaya devam ediyoruz. Yaklaşık bir asırlık mezbaha artık işlevini yitirmişti. Burayı aslına uygun olarak restore ederek, daha modern ve daha hijyenik mezbahayı ilçemize kazandıracağız. Burası tarihle modern yapının buluştuğu ender noktalardan biri olacak” diye konuştu.

Mezbahanın, hijyenik şartlarda 60 küçük ve büyükbaş hayvan kesiminin aynı anda yapılabileceğini şekilde restore edildiğini vurgulayan Başkan Şevik,  yalnızca kurban pazarı olarak kullanılan alanını yılın 12 ayı canlı hayvan pazarı olarak kullanılabilecek şekilde düzenleneceğini açıkladı.

Yeni düzenleme ile kapasitesi 3 kat arttırılacak olan canlı hayvan pazarı, kapalı ve açık alandan oluşacak. Çiftçilerin ve müşterilerin oturup dinlenebileceği kafe ve çay ocağı sosyal alanların da yer alacağı canlı hayvan pazarının Buldan ve çevre ilçelere hizmet vereceğini belirten Başkan Şevik, “Buldan, kültür, turizm ve tarım kenti olduğu kadar hayvancılıkta önemli geçim kaynaklarımızdan biridir. İlçe hayvancılığının gelişmesinde önemli katkı sağlayacak olan yeni, modern mezbaha ile canlı hayvan pazarı çevre il ve ilçelere de hizmet verecek” dedi.

Editör: TE Bilişim