Belediye Başkanı Mustafa Gülbay önderliğinde Buldan'da hayata geçen İsraf Son Bulsun Sofranız Bereketli Olsun adlı kampanyaya ünlülerden de destek geldi. Aralarında Suzan Kardeş, Umut Oğuz, Bülent Serttaş, Hüseyin Turan, Onur Akın, Kubat, Ali Kurtuluş Şaylı, Ekin Akkaş, Alper Kemal Alp, Ercan Erşan, Haktan, Murat Akgün, Uğur Demirci ve Şevki Özcan gibi isimlerin olduğu sanat camiasının pek çok ünlü ismi kamera karşısına geçti ve kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Yardımlaşmanın Adı: Buldan

Buldan'da yardımlaşma ve dayanışma ile kuru gıda yardımını başlatan; marketlerdeki bağış kutuları ve evlere dağıtılan sofra bezleri ile toplanan erzaklar ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor. Kampanya ile vatandaşların gıdaları israf etmemeleri ve paylaşarak bereketin artırılacağı vurgusu yapılıyor. Kampanya kapsamında ilçenin her mahallesinde hayırseverlerin destekleri ile 'Halil İbrahim Sofraları' kurularak; mahalle mahalle kampanyanın detayları anlatılıyor.

Ünlülerden Tam Destek

'Sadaka Taşları' kültürü ile yoğrulan ülkemizde 'Veren el alan eli görmesin' ilkesinden hareketle başlatılan kampanyaya ünlülerden destek geldi. Kamuoyunu, özellikle de çocukları ve ebeveynleri paylaşma konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan “İsraf Son Bulsun Sofranız Bereketli Olsun” projesi için sanat camiasından pek çok ünlü kamera karşısına geçerek projeye destek verdi.

Gülbay: "Paylaştıkça Daha Güzeliz"

Buldan'da başlayan ve ünlülerin destekleri ile her geçen gün çığ gibi büyüyen kampanyaya gelen desteklerin mutluluk verici olduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay; "Bizler yardımlaşma ile bugünlere gelen köklü bir kültüre sahibiz. İstedik ki kampanyamız ile Buldanımızda sıcak aş pişmeyen ev kalmasın. Bizler Buldan Belediyesi olarak Askıda ekmek, sosyal market, yakacak yardımı gibi pek çok sosyal projeyi hayata geçirdik. Bütün bu projelerimizin destekleyicisi olarak başlattığımız 'İsraf Son Bulsun Sofranız Bereketli Olsun' kampanyamıza da Türkiye'nin tanınmış simalarından, sanat camiasından destekler gelmeye başlattı. Kampanyamıza destek veren hayırseverlerimize, ünlülerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Paylaştıkça daha güzeliz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Editör: TE Bilişim