Denizli Haber - Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’nde, önceki dönem belediye başkanı tarafından yıkılan pazaryerinin yenisini yapmak için harekete geçen Başkan Şevik,  Belediye Meclis Üyeleri, Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu ve müdürlük personelleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Önceki dönem belediye başkanı tarafından yıkılan mevcut Pazar yerine yenisini yapmak için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.  3 bin 722 metrekarelik pazaryerinin bir bölümünün sosyal tesis olarak inşa edileceğini belirten Başkan Şevik,   Yenicekentlilerin, düğün, sünnet gibi merasimlerini burada yapabileceklerini söyledi.   Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması için ekiplere talimat veren Başkan Şevik, “Yenicekent pazaryeri projesi bizim seçim vaatlerimizden biri idi.  Göreve geldiğimiz günden itibaren vaatlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şimdide Yenicekent Pazaryeri Projemizi hayata geçiriyoruz. Burası tamamlandığında, pazarcı esnafımız kışın soğuğundan, yazın sıcağından korunacak, vatandaşlarımız ise daha temiz, daha sağlıklı ortamda alışveriş yapma imkânı bulacak” dedi.

FESTİVAL ALANI SİL BAŞTAN

Yenicekent’te festival alanı olarak da kullanılan 7 bin 165 metrekarelik Cumhuriyet Parkı, yeniden düzenlenecek.  Tören ve festival alanındaki Atatürk Anıtı’nın yenilenmesi ve peyzaj düzenlemesinin yapılması için çalışma başlatan Başkan Şevik,  Cumhuriyet Parkı’nı az masrafla çok kullanışlı hale getirileceğini söyledi.  Çalışmalar kapsamında, park alanındaki oturma grupları ile bordür ve parke taşları yenilenecek. Ayrıca burasının peyzaj çalışmalarıyla yeni baştan düzenlenerek Yenicekentlilerin hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Şevik,  “Park ve Festival alanı yenileme çalışmalarımız en kısa zamanda başlayacak. Burasını önümüzdeki yıl yapılacak Yenicekent Festivaline hazır hale getirmek istiyoruz.  Yenicekent  Mahallemizde yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim