İYİ Parti Buldan İlçe Teşkilatı üst üste gelen elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla alanyazı meydanında toplandı. İYİ parti İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul konuyla ilgili Alanyazı Meydanında basın açıklamasında bulunurken CHP İlçe Başkanlığı da protestoya destek verdi.

İYİ Parti Buldan İlçe teşkilatı İlçede ve Ülke genelinde yaşanan elektrik zamlarına dikkat çekmek ve her geçen dönem katlayarak artan zamları protesto etmek için Alanyazı Meydanında toplandı. İYİ Partinin basın açıklamasına zam mağduru vatandaşlarda destekte bulundu. Bilindiği üzere elektrik faturalarına yüksek oranlarda zam yapılmış bu da vatandaşların tepkisini çekmiş sosyal medyada zamlarla ilgili çok sayıda paylaşımlar yapılmıştı.

İYİ Parti İlçe teşkilatından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi;

“YETTİ GARİ!

Saygıdeğer hemşehrilerimiz, kıymetli basın mensupları.. Her harcama kaleminde olduğu gibi elektrik zamlarının önlenmeyen önlenemeyen artışı bizleri bu açıklamayı yapmaya zorunlu kılmıştır. Her gelen elektrik zammı kursağımıza girecek lokmayı küçültmektedir. Yani daha da açığı ekmeğimizden çalınmaktadır. Yılbaşından bu yana yapılan zamlar %70leri geçmiştir. Enerji fiyatları için 3er aylık dönemler halinde uygulanan maliyet esaslı fiyatlandırma mekanizmasının fiilen ortadan kaldırılarak “ Her ay zam “ düzenine geçilmesi de ayrıca ele alınması gereken bir durumdur. Elektrik fiyatlarına yapılan rekor düzeyde zamların pek çok üründe de fiyat artışlarına sebep olması dolayısıyla enflasyonu da tetiklemektedir. Elektrik faturalarına gelen zamlar belimizi bükerken, etki alanları tükettiğimiz her ürüne yansıması olduğu için sadece faturada ki zamlarla da kalmamakta üretici haklı olarak maliyet artışını yine halkın üzerine yüklemektedir. Sanayici, esnaf ve sanatkarlarımızın da giderlerinin içinde önemli bir yer tutan elektrik giderleri bu ülkeye katma değer sağlayanlarında üzerinde büyük bir yüktür. Bir de bu faturaları yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, kayıp kaçak bedeli ve TRT payı aklımızın almadığı bir diğer durumdur. Acilen bu yük bu milletin sırtından alınmalı artık daha fazla tahammül sınırları zorlanmamalıdır. Tekstiliyle, tarımıyla ülkemize çok büyük değerler katan biz ÜRETEN BULDANLILAR olarak artık yeter diyoruz. Evinde 1-2 tezgahıyla katma değer sağlamaya çalışan, ovamızda ülkemizin ilk turfandasını yetiştirmeye çalışan, dağ köylerimizde yine ülkemizin son turfandasını üretmeye çalışan, bu imkanlar olmayıp emeğiyle ekmeğini asgari ücretle kazanmaya çalışan insanlarımızın üzerinden elinizi çekin ve o eli vicdanlarınızın üzerine koyun. Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz ortamında bu zamlar ve getireceği enflasyon artışlarının ekonomide yaşanan sıkıntıları daha da büyüteceği açıktır. Sorunların temelinde yıllardır sürdürülen yanlış ve dışa bağımlı enerji politikalarının büyük etkisi vardır. “ Yerli ve milli” söyleminin arkasında ithal kaynakların egemenliği devam etmekte, özelleştirme ve serbestleştirme politikaları adı altında dış borçla büyütülen enerji sektörünün yaşadığı kriz giderek derinleşmektedir. Bugüne kadar sürdürülen yanlış politikalardan artık vazgeçilmeli elektrik hizmeti kamusal bir anlayışla sunulmalı bu çerçevede elektrik fiyatlarına da günübirlik çıkarlar ve piyasadaki etkin lobilerin taleplerine göre değil kamu yararı doğrultusunda belirlenmeli en azından bu konuda halktan yana olunmalıdır.

Biz Buldan İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak toplumsal sorunlarımızı siyasi malzeme yapmadan her zaman halktan ve haktan yana olarak tepkisiz kalmayacağız. Bu böyle biline.

VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN !

 NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE !

İYİ PARTİ BULDAN İLÇE TEŞKİLATI”

Editör: TE Bilişim