Denizli Haber - Buldan Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarını denetledi. Denetimlerde,  ruhsat, ekmek ve simitlerin gramaj, fırınlarda çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğunu, hijyen ve ambalaj kontrollerini gerçekleştiren ekipler, tespit ettikleri eksiklerin giderilmesi konusunda işyeri sahiplerine süre verdi.

Ekmek ve simit fırınlarının denetimi yanı sıra kasap ve marketlerin et reyonlarını da denetleyen zabıta ekipleri, korona virüs salgınına karşı uyulması gereken kurallar hakkında çalışanları bilgilendirdi.  Zabıta ekipleri,  özellikte el temizliği başta olmak üzere hijyen kurallarına ve sosyal mesafe kuralına dikkat çektiler.

Ramazan ayında vatandaşların huzur ve refahı için ekmek ve simit fırınları ile kasaplarda denetimlerini artırdıklarını söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldanlıların sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun ekmek, pide ve simit tüketebilmesi amacıyla fırınlarımızı sık sık denetliyoruz.  Yaptığımız denetimlerde, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletme sahiplerine süre tanınırken, temiz ve sağlıklı ürün üreten esnafımızı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim