Denizli Haber - Buldan’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen’in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen program, İbrahim Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’ndaki törenle devam etti. . Programa, Kaymakam Vekili Güney Kaymakamı Ökkeş Yusuf İnce, Buldan Belediye Başkan Vekili Ali Demirlioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İmdat Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa katılan öğretmenler hep bir ağızdan Öğretmen Marşı’nı okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen burada yaptığı konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği 24 Kasım, 1981 yılından beri Öğretmen Günü olarak kutlanmaktadır. Eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinmiş; çocuk ve gençlerimizin yaşamlarını yönlendirmek gibi yüce bir görevi yerine getirmekte olan değerli öğretmenlerimizin toplumdaki yeri, rolü ve önemini ortaya koymak amacıyla kutlanan öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimize, vefat eden öğretmenlerimize saygı ve rahmetle anıyorum” dedi. 

ÖĞRETMENLER MEST OLDU
İlçede eğitim öğretime devam eden okullarda görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterisi, izleyenler tarafından beğeni kazandı. METEM öğretmenlerinden Barış Demirel’in  “Öğretmen” konulu şiirleri kendisi ve meslektaşı Özge Çeşme tarafından seslendirildi.   Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi Öğrencisi Eylül Demirel’in okuduğu  “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiirle salonda duygu dolu anlar yaşanırken,  Buldan’ın yerel sanatçıları Sadettin Seyhan Kırgın ile Naci Özkan’ın bağlama ve gitar eşliğinde seslendirdikleri türkülerle izleyenler mest oldu.

Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere Kaymakam Vekili Ökkeş Yusuf İnce tarafından plaket takdim edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk, orta lise ve dengi okullar arası düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, ilçe protokolü tarafından verildi.

Editör: Tahir Aygün