Denizli Haber - Buldan’ın Yunan işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü kutlama programı, sabah saatlerinde top atışlarıyla başladı. Sabah ezanının ardından okunan salalarla devam eden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında,  Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ve MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ile birlikte, İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.  Başkan Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara nezdinde tüm askerleri tebrik etti,  Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle yad etti, gazilere sağlıklı ve sıhhat diledi. 

ATATÜRK ANITI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı nedeniyle saat 13.00’a alınan  tören, belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi.    

Törene, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, MHP İl Başkanı Yusuf Garip,  Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara ile Yaz Okulu etkinliklerine sponsor olan Profilo Genel Müdürü Ozan Zıngır,  Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan  Vekili Veli Tokdemir, kamu kurum ve kuruluş ilçe müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Buldan Kaymakamı Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.    
 

“VATANI BÖLMEK İSTEYENLERİN 100 YIL SONRA YENİDEN GİRİŞİM İÇERİSİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ “

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Türkiye üzerinde 100 yıl önce olduğu gibi yeniden vatanı bölmek isteyenlerin iş başında olduğunu ileri süren  AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan,  Buldan’ının düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü kutlayarak “Biz de bu günleri anarken geçmişe bakarak geleceğe çok daha emin ve kararlı adımlarla yürümemiz gerektiğini biliyoruz. Onun için, geçmişten ders çıkartarak, gençlerimize geçmişte yaşadığımız sıkıntıları, acıları, hatırlatmak suretiyle geleceğe çok daha emin ve kararlı adımlarla yürümemiz gerektiğini ifade ediyoruz.  İşte yüz yıl önce bu coğrafyada vatanımızı bölmek isteyenler, devletimizi yıkmak isteyenler al bayrağımızı indirmek isteyenler 100 yıl sonra yeniden milletimize dahili bedhahlarıyla işbirlikçileriyle kastetme girişimleri içerisinde olduklarını da yakinen biliyoruz. Bunları açıkça ifade ediyorlar. Artık Türkiye’de mavi vatanı inşa edenler ve dağlık Karabağ’ın özgürlük mücadelesinde Azerbaycanlın kardeşlerimizle bir millet iki devlet anlayışı ile omur omuza, yan yana duranları Türkiye’de durdurmak için açıktan ‘destek vereceğiz’ dediler. Bakınız siyasi görüşünüz ne olursa olsun renginiz, meşrebiniz ne olursa olsun, biz bu vatan için toprağa yüzbinleri şehit vermiş, şanlı bir tarihin ahfadıyız (torunlarınız). O nedenle yeniden bu topraklara ihanet girişimine asla müsaade etmeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız ve kardeş olacağız bu coğrafyada bayrağımızı ilelebet dalgalandıracağız” dedi.

“BULDAN EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR İLÇEMİZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu toprakların kanla, gözyaşı ve birçok emekle yurt edinildiğini vurgulayan, “Malazgirt’ten başlayan ve her günü, her yılı ve her asrı mücadelelerle geçerek bugün biz burada hür ve bağımsız yaşıyoruz, bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız okunuyor. İşte 100 yıl önce de birçok ülkenin teşviki ile İzmir’den başlayan Yunanlıların işgali Buldan’ımıza da sirayet etmiş ve iki yıla aşkın süre burası işgal altında kalmış. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, 26 Ağustos’ta Afyon’da başlatmış olduğu Büyük Taarruz Baş Komutan olarak. 30 Ağustos’ta zaferle neticelenmiş ve düşmanı kovma noktasında da 4 Eylül’de de Buldan’ımızdan da o düşmanları defetmişiz. Tabi ki fiilen bunları buradan kovduk. Tabi ki o günden sonra her türlü tehlike, her türlü niyet, her türlü saldırı devam ediyor. Şekil değiştiriyor, kılık değiştiriyor, yöntem değiştiriyor, askerle olmadığı şekilde bazen ekonomiyle yapılıyor, bazen içimizde ayrılıklar ortaya konularak, nifaklar sokularak birbirimize düşürerek bizi etkisiz ve güçsüz hale getirme noktasında gayret sarf ediyorlar. Onun için bizim bu günü kutlarken, bizim bundan sonra yürüyüşümüzü de net bir şekilde belirlememiz gerekiyor. İnşallah birlik ve beraberlik içende olursak, el ele, kol kola, bayrağımızın dalgalanması noktasında, vatanımızın bütün kalması noktasında, hepimizin kardeş olduğunu da düşünerek ayrılığa düşmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin her gün geliştiğinin altını da çizen Başkan Zolan, “Baktığımızda Denizli’miz her geçen gün daha da güzele gidiyor. Buldan gerçekten tarımıyla, tarihiyle, dokumasıyla her nerden bakarsan bu güzel havası tabiatıyla gerçekten eşi benzeri olmayan bir ilçemiz. Hizmetler noktasında da en üst seviyede hizmetler yapılıyor. İnşallah bundan sonra da yapılmaya devam edecek” dedi.

“BU TOPRAKLARDA BİN YILLIK HÂKİMİYETE SAHİBİZ”

Buldan Kaymakamı Tayfun Deli ise konuşmasında  “1040 yılında Tuğrul ve Çağrı beylerle girilen Anadolu topraklarında bin yıllık süregelen bir hâkimiyete sahip bir milletiz. 17 devlet kurmuş, hepsi de dünyayı titretmiş devletler olan bu milletlerin bir ferdi olarak güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu bir onur vesilesiyle kutluyorum.  Savaşarak elde ettiğimiz bu toprakları yedi düvele, kimse bizden kolayca alamayacağını, tüm dünya bir araya gelse de bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha Büyük Taarruzla başlayan ve ilçelerimizin kurtuluşuna giden yolda her ilçemizin ayrı ayrı kurtuluş gününü kutladığımız seferlerde gösterdik. Biz, Mondrosları, Sevrleri bir paçavra gibi yırtıp, savaşarak dünyaya ‘Türk’ün toprağını istediğiniz kadar anlaşın, savaşmadan bu topraklar elde edilemez’ diye gösterdik” ifadelerine yer verdi.

“KURTULUŞUMUZUN 100. YILINI GURURLA KUTLUYORUZ”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümünü gururla kutladıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:  “Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında bulunmayacağını kanıtlamış bir milletin mensup olmanın haklı gururu içerisinde sizlere bu güne özgü heyecanla selamlıyor. Gününüzün kutlu olmasını diliyorum. Milletimizin her daim bağımsızlık sevdası kurtuluş savaşında da başarılı olmuştur. Milli ve manevi değerleri koruyabilmenin bir diğer adı da bağımsızlık ve özgürlük koşmuş olan necip Türk milleti, bu değerlerine karşı girişilen saldırıları ve taarruzları her defasında milli birlik içerisinde bertaraf etmiştir. Bu teşebbüs sırasında bulunan her türlü güce kâbusların ötesinde bir cehennemi yaşatmıştır. Milli mücadelenin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyaya milleti adına insanlık dersi vermiştir. Hiç şüphesiz millet olarak yaşaya bilmek, mutlu, huzur ve refah içerisinde hayat sürebilmek ,kendimizi tanıyıp, başka millet ve topluluklar içerisinde bize yakışan yerimizi alabilmek için milletimizin tarih sahnesine çıkışını, bugünlere gelişini, kazandığı zaferleri, yetiştirdiği büyük adamları, kahramanları ilim, kültür, sanat ve medeniyet alanında ortaya koyduğu hizmetleri bilmek, bilmiyorsak da öğrenmek zorundayız. “

DERECEYE GİREN SPOR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konuşmaların ardından Buldan Belediyesi spor kursu öğrencilerinin kick boks gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.  Kick boksta dereceye giren sporculara, protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından kortej yürüyüşüne geçildi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ RENKLİ GÖRÜTÜLERE SAHNE OLDU

Protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü Kuva-i Milliye Sakarya Mücahitler Derneği üyeleri öncülüğünde Atatürk Caddesi’nden başladı.  Marşlar eşliğinde 14 Mayıs Caddesi’nden devam eden kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Editör: Tahir Aygün