BAŞKAN HÜSEYİN MEMİŞOĞLU TECRÜBELERİNİ ÇAĞDAŞ ATILIM KOLEJİ İLE PAYLAŞTI

Denizli Özel Okul Çağdaş Atılım Koleji, öğrencilerin gelişimi için ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. Butik okul Çağdaş Atılım Koleji  Müdürü Melih Peştere,  Türkçe öğretmeni ve 11. Sınıf öğrencisi Melisa Torun 10. Sınıf öğrencisi Ceylin Birinci ile birlikte Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nu ziyaret ettiler. Sohbet havasında bir röportaj düzenlendi. Memişoğlu öğrencilerin hazırladığı soruları  yanıtlayarak tecrübelerini aktardı.

Bize Biraz Kendinizden Bahseder misiniz?

1964 Denizli doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudum, üniversiteyi Ege Üniversitesinde okudum. Evliyim 3 çocuğum var. Bir yol ayrımına geldim ve iş ile okul arası tercih etmek zorundaydım ve işi tercih ettim. Okulu bıraktım askere gittim, evlendim. İlk ihracatımı 1989 da Arabistan’a yaptım. İlk ihracatıma başladığımda fabrikam yoktu çarşıda bir mağazamız vardı. Burada 26 ülkeye ihracat yapan bir firmamız var.

İhracat Biriliğinin Görevleri Nelerdir?  Bu Kurum Kaç Yıldır Hizmet Vermekte?

1993 den beri hizmet vermekte. Küçük bir ofiste başladım. İhracatçılar  Birliğinin mevzuatı bir yerde ki ihracatçılar 100 kişiyi geçerse bir sektörde ihracat ederlerse 125 milyon doları geçerse burada ihracatçılar birliği kuruluyor.

İhraç Yaptığınız Ürünlerde Sağlık Sertifikası Aranan Ürünler Neler ?

Tekstil ile ilgili bölümümüz de organik sertifikası aranıyor. Bu sertifikalar Alman firmalar tarafından veriliyor. Gıda sektörüm değilim ama gıda sertifikası arayan sektör mutlaka vardır.

Günümüzde Pek Çok Alışveriş İnternet Üzerinden Yapılıyor İhracat Dünyasını Bu Durum Nasıl Etkiliyor?

Amerika’da online pazarı %14 civarında amozonun bu kadar büyümesi de bu pastanın büyümesinden kaynaklanıyor. Bu bizim ülkemizde ise daha %3 lere yaklaşmadı . Online pazarın burada gitmesi gereken daha çok yolu var . 1970 li yıllarda katalog vardı amaç insanları evinde otururken ürünü alabilmekti.  Şimdide amaç aynı sadece araçlar değişti.

Hüseyin Memişoğlu dolar ve euronun . Çok dalgalı bir seyir göstermesinin Denizlimiz ve ülkemiz ihracatına negatif ve pozitif etkileri nelerdir sorununa günü içinden hikaye fıkra ile yanıtladı; “Bir elma bahçeniz varsa sebze halinde armut satmayın. Yani eğer dolarla euro ile geliriniz yoksa sakin olaki euro ile dolar ile borçlanmayın. En temel kural bu.

Başkan Memişoğlu; Başarının 4 formülü var birincisi güler yüz iletişim için çok önemli eğer size gelen bir insanı güler yüz ile karşılarsanız karşınızda ki insan da pozitif bir enerji oluşur ve bu bence kapının anahtarıdır. İkinci kural eğitim. Herşeyi araştırmak zorundasınız yaptığınız iş ile ilgili bilginiz olmalı ve daha sonra kural ise çalışmak çok çalışmak ve daha iyisini yapmak zorundasınız. Ve en önemli kural ise şansınızın yaver gitmesi nasibini olması .

Editör: TE Bilişim