Okul Müdürü Melih Peştere ve Eğitim Kordinatörü Cemile Çam Çelik öncülüğünde 11.Sınıf öğrencilerinden Berrin Ünlüer ve Halime Karip eski DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre’ye sorular yöneltti. ‘Önce karakter sonra ders’ diyen Okul Müdürü Peştere ‘’öğrencilerimizi sadece ders bazında yetiştirmekle kalmıyoruz her açıdan nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz dedi.

Peştere, “Bu düşünceyle her hafta Meslek Atölyesi programı kapsamında ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler hem eğleniyor hem bilgileniyor. Öğrenciler meslekle alakalı merak ettiklerini birinci ağızdan öğrenme ve deneyimleme şansı buluyorlar” şeklinde konuştu.

1974 Denizli doğumlu olan Ahmet Yavuzçehre, Öğrencilere yeni nesilden çok umutlu olduğunu kendilerine güvendiğini ifade etti. Sosyal medya dolaşan bilgilerin yalan olduğunu belirten Yuvuzçehre, Esas ve doğru bilginin kitaplar olduğunu gençlerin bol bol okuması gerektiğini söyledi. 

Öğrencilerin yönelttiği diğer bir soru ise şuan ki aklınızla  bizim konumumuzda olsaydınız neleri değiştirmek isterdiniz? Sorusuna, Yavuzçehre, “Spor erken başlardım. Üniversite yıllarında 120 kiloydum. Daha çok yazardım. Cevabını verdi.

Yavuzçehre’nin odasındaki oyuncaklar çocukların dikkatini çekerken diğer bir soru ise odadaki oyuncaklar üzerine oldu. Yavuzçehre, çocukken yolların çok uzun sürdüğünü yolculuk yaparken bol bol çizgi roman okuduğunu söyledi. Odasında sadece çizgiroman karakterleri olduğunu belirten Yavuzçehre, “Koleksiyoncularla bir araya geldim. Buradaki oyuncakları bulmak kolay değil. Çizgiroman hala okurum, çocuklarımda çizgi roman okumayı sever” dedi.

Öğrencilerden Berrin Ünlüer ise Çok güler yüzlüsünüz bunu neye borçlusunuz sorusuna ise Yavuzçehre, “Her gün spor yapıyorum. Hayata olumlu bakıyorum. Açık konuşmak gerekirse sporun çok büyük faydası var” dedi.

 

Ünlüer, Yavuzçehre’nin mesleğini sordu: Yavuzçehre Avrupalı firmalara çocuk giyim eşyası sattığını Ekpen Tekstil’de 210 kişinin çalıştığını söyledi. Yavuzçehre, “İzmir ve Denizli’nin belirli yerlerinde bize imalat yapan bizim adımıza çalışan firmalar var. Toplamda bizim adımıza çalışan 1200 kişi var. Baba – oğul birlikte büyüttük burayı. Bu sektörde olmaktan zevk alıyorum seçme şansım olsaydı yine bu sektörü seçerdim” dedi.

Ünlüer, İşinizin en sevdiğiniz kısmı nedir? Sorusuna Yavuzçehre şu cevabı verdi:

“İşimiz hep dinamik, hiç durağan olmuyorsunuz, zihninizi her zaman çalıştırmanız gerekiyor. Sorunuzu karşılaştığınızda verdiğiniz tepki önemli bu iş bunu öğretiyor. Karışlaştığınız sorunlarla ailenizi düzeni bozmadan ekip arkadaşlarının moralini bozmadan baş edebileceğinizi öğretiyor.”

 

Ofisindeki oyuncaklar öğrencilerin dikkatini çekti, soru üzerine çizgi film karakterlerini çok sevdiğini belirtti. Bunun üzerine Yavuzçehrenin cevapları öğrencilerinin daha fazla  ilgisini çekti.Ayrıca aile bağlarının da çok önemli olduğunu ve bu sektöre girmesinde  babasının çok fazla etkili olduğunu söyledi.Bu sektörde olmaktan zevk aldığını ve seçme şansı olsaydı yine bu sektörü tercih edeceğini açıkladı.

Öğrenciler bu ziyaretten çok keyif aldıklarını Yavuzçehre’nin tavsiyelerini uyacaklarını söylediler.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim