DENİZLİ’nin Çal ilçesinde Avrupa Birliği Yerel Kalkınma Projesi kapsamında, Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu Derneği için birinci etap çalışmalar sona erdi. Çal Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan çalışmaların birinci etabında ilçe halkı proje hakkında bilgilendirildi. Proje kapsamında bölgenin kalkınma sorunları ve öncelikleri, sorunların çözümüne yönelik proje alanları belirlenecek. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’da 8 asır önce kurulan Kayı Pazarı, ticaret merkeziymiş. Geçmişimizden gelen kültürel birikim ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle bölgede yerel kalkınma hareketini başlattık” dedi.

Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarının birinci aşamasında yerel kalkınmayla ilgili bölge insanı bilgilendirildi. İkinci aşama bayramdan sonra yapılacak ve Çal’ın yerel kalkınma stratejileri belirlenecek. Organik tarım, tarım ve hayvancılık, turizm başlıca konular olacak. Projenin üçürncü etabında ise, Avrupa Birliği Yerel Kalkınma Ofisi açılacak ve çalışmalara start verilecek.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede yeni iş olanaklarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve kırsal alanlarda yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çabaladıklarını ve projeyi önemsediklerini söyleyerek, “Çal üretiyor ama ürettiğinin karşılığını yeteri kadar alamıyor. Bu projeyle hedefimiz daha örgütlü ve daha üretken, ürettiğini iyi değerlerde pazarlayan bir toplum yaratmak. Çal’da 8 asır önce Kayı Pazarı kuruluyormuş. Bölgemiz büyük bir ticaret merkeziymiş. Geçmişimizden gelen kültür birikimi ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle bölgemizde yerel kalkınma hareketini başlattık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim