Denizli Haber - Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde bulunan arazilerin yarısından fazlasının Acun Ilıcalı tarafından alındığı iddia edildi. Sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialara göre Ilıcalı’nın mahalledeki arazilerin yüzde 54’ünü aldığı, yine Baklan’daki arazilerin de yüzde 50’sinin bir şirket tarafından alındığı iddia ediliyordu.  

BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI

Ortaya atılan iddiaların ardından Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yazılı bir açıklama yaptı. Akcan açıklamada, “Son günlerde gerek sosyal medya gerek halkın belli kesimi arasında ve watsapp gruplarında Çal’daki arazilerin düşük fiyatlarla yabancılar tarafından alındığına dair iddialar yer almaktadır. Bu iddiaları; Çal’ı ve Çal’daki arazilerin itibarsızlaştırılması olarak değerlendiriyoruz.

HERHANGİ BİR TOPLU ALIM YOK!

 Akkent, Hançalar ya da Çal bölgesinde şu ana kadar hiçbir yabancı şirket ya da şahıs arazi alımı yapmadı. İngiliz vatandaşı olan bir Filistinli, sağlık sorunları nedeniyle Çal’a gelip, Kocaköy mahallesinden mütevazi bir ev satın aldı. Filistinli bu kişi, Yaz aylarında oturmak için evi aldığını tarafımızla paylaştı. 10-12 yıl önce merkezi İstanbul’da bulunan Talha Tarım isimli firma, Hançalar’dan arazi almaya başlamış. Zamanla 2 bin 400 dekar toplu yerleri oldu. Yüzde 100 yerli olduğuna inandığımız bu firma, araziye 70 bin adet badem ve ceviz dikimi yaptı. Badem ve ceviz çiftliği hala aktif olarak faaliyetini sürdürmektedir.  Çal’daki arazilerin dekarının 500 TL ile bin TL arasında olduğu ve yabancılar tarafından kapış kapış alındığı iddiaları var. Bu fiyata yer varsa, Çal Belediyesi olarak biz talibiz. Yaptığımız araştırmalar sonucu sulanmayan, çorak toprakların bile dekarı 4-5 bin TL’den yerli halk tarafından alınıyor, 1 dekar arazi 40-45 bin TL’den alıcı buluyor. “Çal’da 500 TL’ye arazi satılıyor” diye iddialarda bulunup, topraklarımızın ve Çal’ımızın itibarsızlaştırılmaya çalışılması etik bir davranış değildir. Her geçen gün Çal’daki toprakların değeri de artmaktadır. Belediye olarak başka bilgimiz yoktur. Eğer, 500-bin TL’ye arazi satışı yapılıyorsa lütfen belediyemize bildirsin, takibini yapalım.  8-10 yıl önce dekarı 800 ile bin 500 TL arasında Akkent ve Hançalar bölgesinde arazi satıldığı doğrudur.  Son olarak, Acun Ilıcalı ismindeki televizyon sahibinin Akkent’te binlerce dekar arazi aldığı iddiaları varmış. Yaptığımız tüm araştırmalar sonucu bu iddiayı doğrulatamadık” dedi.

Editör: TE Bilişim