Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Çal Belediyespor’un hedefleri, Çal Belediyespor’un alt yapısı ve ilçede yapılan spor etkinlikleri ile ilgili olarak Denizlidespor’a açıklamalarda bulundu.

İlçede bulunan her yaştan vatandaşı spor yapmaya davet ettiklerini ve spora ve sporcuya büyük destek verdiklerini belirten Başkan Akcan “Bizde spor yapmaya başladık. 3 günden bu yana koşuyoruz. Hem stres atalım hem değişiklik olsun hem de yoğun iş ortamından dolayı spor yapalım hem de takım bizi tanısın bizde takımı tanıyalım dedik. Onlarla aynı ortamda spor yaparak onlarla birlikte olduğumuzu vurgulamak istedik. Hocalarımızda davet edince sağ olsunlar geldik katıldık. Bundan sonra onlarla birlikte bizde antrenman yapacağız.

2016-2017 sezonunda Çal Belediyespor olarak Denizli Süper Amatör Liginde oynayacağız. Bunun için iyi bir takım oluşturduk. Alt yapılarda da çocuklarımız var. Süller mahallemizde yaklaşık 69-70 civarı çocuğumuz var, Akkent Mahallemizde değişik yaş gruplarında çocuklarımız var. Kabalar mahallemizde ve burada var inşallah birde Bayıralan’da grup oluşturacağız. Toplam 200 civarında çocuğumuza hiçbir ücret almadan hocalarımız nezaretinde futbol kursu veriyoruz.

Sadece üst tarafa değil alt tarafa da değer veriyoruz. Her gün düzenli antrenmanlarını yapıyorlar. Bunun dışında Çal Belediyesi bünyesinde bir bisiklet takımı kurma düşüncemiz var. Bununla ilgili sağlık bakanlığı ile ilgili bisikletlerin alınması ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Bunun dışında Salih Kuzu abimiz var DEKAR Yapının Sahibi o bize destek verecek. Ayrıca futbol oynamak isteyen 14-15 civarı kız çocuklarımız var onların antrenman yapmaları için imkan vereceğiz.

Yine geçen yıl olduğu gibi bayanlar voleybol turnuvası düzenleyeceğiz. Bayanlar için yeni bir takım kurma düşüncemiz var. Okçulukla ilgili bir çalışmamız var.

DENOK (Denizli Okçuluk Kulübü) geldi onları misafir ediyoruz. Ata sporumuz olduğu için okçuluk spor ile ilgili faaliyetlerimiz olacak.

Bunun dışında herkesi spor yapmaya yürümeye hareket etmeye davet ediyorum. Burada devamlı çalışan koşan bir arkadaşımız var. Bir yılda tam 44 kilo verdi. Kendisi çok kiloluydu şimdi düzenli spor yaparak mücadele etti çalıştı ve sağlıklı bir bünyeye kavuştu.

Tabiki bizde önümüzdeki günlerde başta kaymakamımız olmak üzere  “Spor Yap Sağlıklı Kal” sloganı altında bütün daire amirlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı davet ederek onların hem takımımızla kaynaştıracağız. Sağlıklı bir nesil sağlıklı bir toplum yetişmesi için elimizden geleni yapacağız.  Tek amacımız sağlıklı özverili nesiller oluşmasına katkıda bulunmak” dedi.

 

Editör: TE Bilişim