Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl başlatılan yayla seracılığında Rusya’dan sonra Suudi Arabistan’da bölgede üretilen Torry cinsi domatese hayran kaldı. Çal bölgesindeki seralara danışmanlık hizmeti veren Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, üreticilerle Çal Belediyesi’nde toplantı yaptı, “Suudi Arabistan, Çal domatesini çok beğendi. İkinci tır hafta içinde yola çıkacak” dedi.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası’nın öncülüğünde bu yıl bölgeye kurulan seraların ilk domates ürünlerinin ihracata gitmesi büyük sevinç yarattı. İlk hasadı Rusya’ya gönderen Çal, 25 ton kapasiteli ikinci tırı geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’a gönderdi. Bölgedeki seralara danışmanlık hizmeti veren Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, üreticilerle Çal Belediyesi Nikah Salonu’nda toplantı yaptı, mutlu bir haber verdi. Gököz, “Şu anda 40 bin dekarın üzerinde domates serası alanının bulunduğu Çal, talepleri karşılayamıyor. Rusya’dan sonra Suudi Arabistan’da Çal domatesine hayran kaldı. Suudi Arabistan’dan arayıp, domatesin devamını istediler. Çünkü, bizim ürettiğimiz Torry cinsi domates dayanıklı bir domates. Dalından koparıldığı zaman uzun yola dayanabiliyor, 10-14 gün arasında rahatlıkla pazara sunulabiliyor. Kalsiyum zengini olan domates için Araplar teşekkür etti. İkinci tırımız hafta içinde yola çıkacak. Bu yıl seracılığın hayata geçirildiği Çal’da yerel yönetim ve üreticilerin koordineli çalışması sonucu büyük bir mucizeye vesile oldu. Zira, bölge ilk hasatlarını bile ihracata gönderme başarısı gösterdi” dedi.

Tarım Danışmanı Gökhan Hakkı Gököz,  bitki yetiştiriciliği, seracılık, üretim, işletme, zararlı hastalıklar, zararlı bitkilerle mücadele konusunda üreticilere sürekli eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim