Denizli’nin Çal ilçesinde Çal Belediyesi ile Çal Ziraat Odası, geçtiğimiz yıl seracılık programını hayata geçirdi. Yeni yatırımcılar ve yatırımcı adayları için 4 ay önce önce kurs açıldı. Kursa katılanlar sınava tabi tutuldu. 100 soru sorulan kursiyerler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın zorluğunda ter döktü.

Çal Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan sınavda, kursları veren Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, kursiyerlere test usulü 100 soru sordu. Bitki koruma, besleme, sulama otomasyonu, bitki sulama, ürün pazarlama, sera kurumu, toprak analizleri gibi konularda 100 soru sorulan kursiyerler 90 dakika boyunca ter döktü.

 

AKCAN; “ÜRETMEK, EN BÜYÜK MİLLİYETÇİLİK”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ziraat Odası ile birlikte geçtiğimiz yıl seracılık projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı, “Domates fideleri toprakla buluştuğu aynı yıl Çal, ihracat yapmaya başladı. Rusya’dan Arabistan’a Çal domatesi aranır ürün haline geldi. Yöremizde kırsal kalkınma hareketini başlatmak için tarım kenti projemizi başarıyla uygulamamız gerekiyordu. Şu ana kadar oldukça sağlıklı ve bilinçli gidiyoruz. Yakın gelecekte Çal, bilinçli üretim ve pazarlama yapan tarım kenti haline gelecek. Hedefimiz dünya standartlarında kaliteli üretim yapmak. Zaten en büyük milliyetçilikte üretmektir. Bu toplumun refah seviyesinin artması, insanlarımızın mutlu olması için üretmeliyiz. Sınavda ter döken tüm kursiyerlerimize şimdiden üretime yapacakları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“SERACILAR TEORİK VE PRATİK YETİŞİYOR”

Çal’daki seracılık çalışmalarında Çal Belediyesi ile Çal Ziraat Odası’na baş danışmanlık yapan Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, sera kuranların, kuracak olanların ve seralarda çalışacakların teorik ve pratik eğitimle yetiştirildiklerini söyledi. Gököz, “İstiyoruz ki, Çal seracılığı profesyonelce yapsın. Biz, 4 ay süren kurslarımızda kursiyerlerimize dolu dolu bilgiler aktardık. Kurslara ilgi büyük oldu” dedi.

Kursiyerlerden bazıları soruları zor bulurken, Perşembe günü Çal Belediyesi Toplantı Salonu’nda saat 14.00’dedüzenlenecek olan törenle sertifikaları verilecek.

Editör: TE Bilişim