Çal Devlet Hastanesi’nde 3. Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi.

Çal Devlet Hastanesinde, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Çal Kaymakamlığı ve Çal Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Sünnet Şöleni, hastane bahçesinde yapıldı. Törene; Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçe protokolü, Çal Devlet Hastanesi yönetimi ve sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Çal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Oğuzhan Zorlu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel hale gelen sünnet şöleninde 30 çocuğu sünnet ettirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de her yıl olduğu gibi bu yıl da Çal’da sünnet şöleninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek “Bildiğiniz gibi sünnet dinimizce önemli olmasının yanı sıra aynı zamanda düğünü, kınası, eğlencesi yapılan önemli bir geleneğimizdir. Biz doktorlar için sağlık açısından da çok önemli bir yeri vardır. Sünnet aslında bir cerrahi müdahaledir ve ehil ellerde doktorlar tarafından yapılması gerekir. Son üç yıldır düzenlenen kanunlar ile sünnetin hastanelerde steril koşullarda hekimler tarafından yapılması zorunlu hale gelmiştir. Sağlık Bakanlığımızın politikaları gereği merkez hastanelerde ne varsa İlçe hastanelere de o hizmeti ulaştırabilmek amacıyla başlatmış olduğumuz, İlçelerimizde ki bu sünnet işlemlerini ilk kez Çal’da törensel hale getirdik. Küçük İlçelerimizde kadroları gereği her türlü uzman hekim bulunmadığı için burada da Üroloji uzmanımız yoktu. Bu nedenle 3 yıl önce ilk kez Çal’da, sünnet olacak çocuklar Merkez’e taşınmasınlar, işlemlerini yerlerinde yapabilelim diye hekimler görevlendirdik. Üç yıldır bizlere bu anlamda desteklerini esirgemeyen, çocuklarımızın kıyafetlerinden, hediye ve törenlerine, kına gecesine kadar her şeyini sağlayan Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Çal Esnafımıza çok teşekkür ederim. İnşallah bugün çocuklarımız için unutamayacakları kadar güzel bir gün olsun” diye konuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün elleri kınalı çocuklarını sünnete getiren siz anne ve babalara inşallah yarın elleri kınalı şekilde çocuklarımızı askere göndermeyi, sonrasında damatlıklarını da Allah nasip etsin. Sünnet törenimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç de, yapılan bu organizasyonla İlçe halkının başka yere gitmesine gerek kalmadığını ve sünnet işlemini İlçe’de yaptırabildiğini belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz sünnet törenimiz artık geleneksel hale geldi. Bu sünnet organizasyonu için il Sağlık Müdürlüğümüz, uzman doktorlarımız ve profesyonel ekibi ile gerçekten gönülden destek veriyor ve İlçe halkımıza ücretsiz bu hizmeti sunuyorlar. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımıza büyük müteşekkirliğimizi arz ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz tarafından sünnet çocukları için dua okundu ve sonrasında Çal Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi sergilendi.

Tören sonrası İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte, sünnet olan çocukları serviste ziyaret ederek hediye dağıttılar.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, üroloji uzmanı görevlendirilen Hastanede 30 çocuk gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra gün boyu sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacak.

Editör: TE Bilişim