Denizli Haber - Çal’da üretilen yöresel ürünleri internet ortamında ve parakende satarak değerlendiren Çal Kadın Kooperatifi, Halkbank’ın geçtiğimiz 27 Mayıs’ta Efes’te düzenlediği, “Halkbank Ürütün Kadınlar Buluşması” etkinliğine katıldı. Etkinlikte Çal Kadın Kooperatifi’nin 24 yöresel üründen oluşan stantı büyük beğeni aldı. Belediye yetkilisi Emine Yılmaz, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, etkinlikten günler sonra Emine Yılmaz’ı aradı, “Çal Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarından çok etkilendim. Güçlü toplumlar ancak güçlü kadınlarla var olur. Sizlerin daha da güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Sunacağımız finansman desteğinin yanı sıra, yapacağımız aktivitelerde Çal’ın yöresel ürünlerini takdim edeceğiz, yeni pazarlar bulmaları için gayret sarf edeceğiz. Çal üretsin, destek bizden” diye konuştu.

Genel Müdür Osman Arslan pekmez, tarhana, haşhaş ezmesi ve erişte gibi yöresel ürünlerden siparişte verdi. Çal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yeşil Çal A.Ş Müdürü Emine Yılmaz, görüşmenin ardından Halkbank Genel müdürü Arslan’a siparişlerini gönderdi, “Halkbank’ın ilgisi motivasyonumuzu arttırdı” dedi.

ANTALYA’DAN ÇAL’A GELDİLER

Bu arada, Antalya’da yaşayan  matematik öğretmeni Natalia, bilgisayar öğretmeni Lidya ve arkadaşları Katrina Çal’a gelerek, Kadın Kooperatifi’nden alışveriş yaptı. Rus kadınlar, Çal’ın yöresel ürünlerine övgüler yağdırdı. 5 yıldır Antalya’da yaşayan Katrina, “Çal Kadın Kooperatifi’nin ismini haberlerde duyduk, ürünleri araştırdık. Buraya alışveriş yapmaya geldik. Eylül ayında 150 kişilik grup ile Çal’a alışveriş yapmaya bir kez daha geleceğiz. Çal Kanyonu, Apollon Leirbenos tapınağını da çok beğendik. Çal’ın doğal güzelliği bizleri büyüledi” dedi.

AKCAN; “HENÜZ EMEKLİYORUZ, MUTLAKA KOŞACAĞIZ..”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, Çal Kadın Kooparatifi’nin henüz emekleyeme başladığını, üreten ve para kazanan kadın sayısının artmasıyla koşmaya başlayacaklarını söyledi. Akcan, “İç piyasada iyi duruma geldik. Bizim hedefimiz ihracat yapmak. Bunu başardığımızda Çal Kadın Kooperatifi koşmaya başlayacak. Şu anda henüz emekliyoruz. Mutlaka koşacağız..” diyerek, emek veren, üreten tüm Çallı kadınları kutladığınız dile getirdi.

Editör: TE Bilişim